Minik Yusuf Artık Hem Süt İçiyor Hem Peynir Yiyor

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde dilekçe yazarak maddi imkansızlıklar içinde yaşadıklarını anlattıktan sonra "Kahvaltıda süt içemiyoruz, peynir yiyemiyoruz" diyen çocuğuna ailesine Kaymakam 1 inek ve dana verdi

  Adana ' nın Tufanbeyli ilçesinde dilekçe yazarak maddi imkansızlıklar içinde yaşadıklarını anlattıktan sonra " Kahvaltıda süt içemiyoruz , peynir yiyemiyoruz " diyen çocuğuna ailesine Kaymakam 1 inek ve dana verdi .
Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık , yılsonunda bir süre önce Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunu denetlemek için ziyaret etti . Ziyaret sırasında 5 . sınıf öğrencisi Yusuf Atıcı ( 11 ) , Uyanık ' a , öğretmenleri vasıtasıyla mektup gibi bir dilekçe verdi . Atıcı dilekçesinde " Elemanlı köyünün Kötüören mezrasında oturmaktayız . Babam ve bizim maddi durumumuz iyi değil . Babamın askerde sol kolu arızalandığı için işi yok . Biz bize verilen çocuk parası ve okulda verilen parayla geçiniyoruz . Ben ailenin ikinci çocuğuyum .
Benden büyük bir ağabeyim ve bir de küçük kardeşim var . Seneye bir kardeşim daha okula gidecek . Biz dört kardeş bir de annem babamla birlikte 6 kişi zor şartlarda geçiniyoruz . Biz 6 kişi bir göz yerde kalıyoruz . Bizim çimento , demir ve çinko ihtiyacımız var . Bizim bunları alacak kadar maddi imkanımız yok . Bizim eve kaymakamın gelip bunları görmesini istiyorum . İhtiyaçlarımızın karşılanmasını saygılarımla arz ederim . Bu dilekçeyi ben zor durumda olup okula gelme fırsatı bulamayıp , evde tek odada yapamadığım
için yazıyorum " dedi .
Kaymakam bu dilekçeyi alarak okulda yaptığı incelemelerden sonra ayrılarak Hükümet Konağı ' na gitti . Dilekçeyi okuyunca çok duygulanan Uyanık , hemen öğretmenini arayıp çocukla irtibata geçti . Çocuk görüşme sırasında Kaymakam ' a dilekçesindeki sıkıntılarını dile getirdi . Bunun üzerine Kaymakam Uyanık , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyetini inceleme yapması için köye gönderdi . Yapılan inceleme sonunda , ailenin yardıma ihtiyacı olduğu belirlendi . Daha sonra ise mütevelli heyetini toplayan Uyanık ,
aileye para yardımı yapmaktansa hem süt hem de peynir verebilecek bir inek alınması talebinde bulundu . Mütevelli heyetinin de onaylamasıyla birlikte yapılan araştırmadan sonra SYDV Müdürü Ali Ökten , 4 bin 500 TL değerinde bir inek ve dana aldı . Daha sonra ise Ökten kamyonet ile inek ve danayı Yusuf Atıcı ' nın Elamanlı köyü Kötüören Mahallesi ' nde yaşayan babası Adnan Atıcı ( 50 ) ve minik Yusuf ' a teslim etti .

" HERKESİN LÜKS ARABA HAYALİ VARDIR AMA YUSUF ' UN İNEK HAYALİ VARDI ONU GERÇEKLEŞTİRDİK "
Kaymakam Uyanık , 300 öğrencisi olan yatılı ilköğretim okulunda programı olduğu için gittiğini ancak çok hayırlı işlere vesile olduğunu belirterek , " Sosyal Yardımlaşma Vakfı ' na çok farklı talepler geliyordu ama böylesini ilk kez görüyordum . Dilekçe ama ben mektup diyorum , onu okuyunca hemen çocukla görüştüm ve sonra arkadaşları köye gönderdim . Gerçekten ailenin durumu kötü mü diye . Köye gidip gelen arkadaşlar duygulanıp ağladılar . Ben de arkadaşlarla toplanıp hem çocuğun hayalini gerçekleştirmek hem de
para kazanmalarını sağlamak amacıyla inek alınmasına karar verdim . Para yardımı yaparak aileyi tembelliğe itmek istemedik . Şimdi hem çalışacaklar hem para kazanacaklar hem de karınları doyacak . Yaklaşık 4 bin 500 liraya mal olan ineği danasıyla birlikte aldık . İnek her gün 25 kilogram süt veriyor . Bu sütü satarak aynı zamanda aile gelirde elde edebilecek . Üstelik Yusuf ve kardeşleri artık hem süt içecek hem de peynir yiyecek " dedi .
Uyanık , bazı insanların Mercedes , Woswagen gibi lüks araba hayalinin olduğunu Yusuf ' un hayalinin ise bir inek olduğunu kendilerinin de bunu gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şunları kaydetti :
" Yusuf hem hayaline kavuştu . Hem de sabahları okula aç gitmekten kurtuldu . O şimdi hem sütünü içiyor hem peynirini yiyor hem de ineğin yavrusu dana ile yaz tatilini geçiriyor . Biz 12 ' den vurulmuş bir hayır yaptığımıza inanıyoruz . Belki bir kişiye yardım ettik ama bizi çok mutlu etti . Çünkü inek ve danayı gören Yusuf çok mutlu olmuş . "

YUSUF İNEĞE KARAKIZ , DANAYA ALA İSMİNİ VERDİ
Yaklaşık bir haftadır ineği ve danası olan minik Yusuf , " Ben hayalimin bu kadar çabuk gerçekleşeceğini bilmiyordum . Artık ben ve kardeşlerim sabahları süt içiyor ve peynir yiyoruz . Annem herkesin annesi gibi akşamları ineğimizi sağıyor . Artık okula sabahları aç gitmeyeceğim " dedi .
İneğe " Karakız " danaya ise " Ala " ismini verdiğini anlatan Atıcı , " Yaz tatilimi " Ala " ile geçiriyorum . Sürekli onunla oynuyorum . Bu mutlulukların en büyüğü . Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum " diye konuştu .