Mestanlı İle Kardeşlik Bağları Resmiyet Kazandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan'ın Mestanlı Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı

Başkan Altepe , Bulgaristan ' ın Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah ve beraberindeki heyeti , Heykel ' deki tarihi binada kabul etti . İki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü öncesi açıklama yapan Başkan Altepe , " Bulgaristan ' la 100 yılı aşkın zamandır devam eden kardeşlik ve dostluk bağımız var . Bursa ' da yaşayan pek çok ailenin Bulgaristan ' da yaşayan soydaşlarımızla kardeşlik bağları var . Bu nedenle biz her zaman onların da yanında olmak istiyoruz . Bu nedenle geçtiğimiz dönem Kırcaali ile Osmangazi Belediyesi ' ni , Cebel ile Yıldırım Belediyesi ' ni kardeş kent yaptık . Büyükşehir Belediyesi olarak da Filibe ' nin ardından Mestanlı ile aramızdaki bağı resmi kardeşlik bağına dönüştürüyoruz . O bölgede birçok çalışmayı hayata geçirdik . Bu protokolle ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini hedefliyoruz " diye konuştu .
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamanın kendilerini için büyük bir önem taşıdığını dile getiren Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah da " Mestanlı halkı adına bu kardeşliğin oluşumuna katkı veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum . Belediyeler arasında başlattığımız bu kardeşlik ilişkisinin okullar ve sivil toplum örgütleri arasında da yaygınlaşacağını umuyorum " dedi .
Konuşmaların ardından iki başkan arasında kardeşlik protokolü imzalanırken , Başkan Altepe , Mestanlı Belediye Başkanı Hayrullah ' a Büyükşehir Belediyesi flaması , Bursaspor forma ve atkısı hediye etti .
