Bosna heyeti Ilgın'ın meşhur saç böreğine hayran kaldı

Bosna-Hersek İslam Birliği Cemiyeti üyeleri, Konya'nın Ilgın ilçesinde yedikleri saç böreğine hayran kaldı. Ilgın Müftülüğü'nün ev sahipliği yaptığı 3

  Bosna-Hersek İslam Birliği Cemiyeti üyeleri , Konya ' nın Ilgın ilçesinde yedikleri saç böreğine hayran kaldı . Ilgın Müftülüğü ' nün ev sahipliği yaptığı 37 kişilik heyeti , Ilgın Kaymakamı Cahit Işık , Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ve vatandaşlar karşıladı .

Konuk heyet ilk olarak tarihi Lala Mustafa Paşa Külliyesi ' ni gezdikten sonra burada yapılan 1 . Ulusal Ilgın Sempozyumu ' na katıldı . Ilgın hakkında kısa bilgi verilen heyete , saç böreği ikram edildi . Kendilerine ikram edilen saç böreğini çok beğendiğini belirten heyet üyeleri , Bosna-Hersek ' te de bu tür böreklerin yapıldığını , her yerin böreğinin tadının farklı olduğunu söyledi .

Lala Mustafa Paşa Külliyesi ' ne hayran kalan konuklar , önemli bir tarihi eseri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti .

Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ' ı makamında ziyaret eden heyetin daha sonraki durağı Ilgın Kaplıcaları oldu . Kaplıcaların önemi ve tarihi hakkında misafirlere ayrıntılı bilgi verildi .

Bosnalı heyet onurlarına verilen yemeğin ardından Ilgın ' dan ayrıldı .