Söke Garnizon Komutanlığı'nda Nöbet Değişimi

AYDIN- Söke'nin yeni Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Mehmet Sıddık Çoban, görevi İstihbarat Kurumay Albay Mustafa Köseoğlu'ndan devraldı.

Söke Garnizon Komutanlığı'nda Nöbet Değişimi
Denizli 11'nci Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Söke Garnizon Komutanlığı'nda nöbet değişimi gerçekleşti. Denizli 11. Piyade Mot. P. Tug. Komutanlığı emrine atanan Söke Garnizon Komutanı İst. Kur. Alb Mustafa Köseoğlu Söke Garnizon Komutanlığı görevini Ege Ordu Komutanlığı emrinde görev yapan Tank Kur. Albay Mehmet Sıddık Çoban'a devretti.
Söke Garnizonu tören alanında yapılan devir teslim törenine Denizli 11. Tuğay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy'un yanı sıra Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Söke eski garnizon komutanı emekli Kurmay Albay İlker Koçak, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cuma Kalmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, şehit ve gazi yakınları ile gaziler katıldı.
Törene gönderilen mesajların okunması görevi devreden ve devralan komutanların konuşmaların ardından komutanlık forsu eski garnizon komutanı Köseoğlu'na takdim edilirken, komutayı devralan komutanın komutanlık forsu göndere çekildi.
Söke'de yaptığı iki yıl görev süresince başarılı çalışmaları ile dikkat çeken eski garnizon komutanı İst. Kur. Alb. Mustafa Köseoğlu yaptığı konuşmada; "11'inci Mot. P. Tug. K. Yrd.'lığı, geçtiğimiz iki yıl içerisinde; Atatürkçü Düşünce Sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, bilgi çağının gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, moral ve fiziki gücü yüksek, kaliteli bir eğitimden geçmiş, üstün vazife şuuruna sahip personel ve birlikler yetiştirerek kendisine verilmiş her türlü görevi başarı ile yerine getirmiştir. Cennet vatanımızın en güzel yöresinde bulunan Söke'nin değerli kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve amirleri, yerel yönetim makamları ile çok yakın, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı çalışmalarımız olmuştur" dedi.
Söke Garnizon Komutanlığı görevini İst. Kur. Alb. Mustafa Köseoğlu'ndan devralan Söke yeni Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Mehmet Sıdık Çoban yaptığı konuşmasında; "11 'inci Mot. Tug. K.Yrd.'lığı ve Söke Garnizon Komutanlığı'nın emir ve komutasını devralmış bulunuyorum. Bir Türk Subayının meslek hayatında ulaşabileceği en yüce ve en kutsal makamlardan biri olan bu görevin sorumluluğunu, ağırlığını ve onurunu, çok iyi bilmekteyim" diye konuştu.
Törende bir konuşma yapan 11. Motarlu P.Tug. Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy her iki komutanına yeni görevinde başarılar diledi. Tören geçişi ile sona eren devir teslim töreni sonrası askeri gazinoda düzenlenen kokteylde yeni garnizon komutanı Mehmet Sıddık Çoban subay ve astsubaylarının yanı sıra törene katılan Söke protokolü ile tanışma fırsatı buldu.