Erzin Anafen SBS'de bir rekora imza attı

Hatay'ın Erzin ilçesinde kurulduğu günden bu yana adından çok sık söz ettiren Fem Anafen Dershanesi ilçede bu yıla kadar gerçekleşmemiş bir rekora imz

Hatay'ın Erzin ilçesinde kurulduğu günden bu yana adından çok sık söz ettiren Fem Anafen Dershanesi ilçede bu yıla kadar gerçekleşmemiş bir rekora imza attı. Dershane son yapılan SBS sınavında 10 öğrencisini fen liselerine yerleştirerek ilçenin gururu oldu.

Erzin'de faaliyetlerini sürdüren Anafen Dershanesi, yaptığı atılımlarla ilçenin gururu olmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana birçok öğrencisini Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler ve Anadolu öğretmen liselerine yerleştiren dershane bu yılda birçok öğrencisini bu okullara yerleştirdi. Son yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda yüzde 90 bir başarıyı yakalayan Anafen Dershanesi, 10 fen, 5 sosyal bilimler, 8 Anadolu öğretmen, 30 Anadolu ve 14 öğrencisini meslek lisesine yerleştirerek ilçede büyük bir rekora imza attı.

Yıl boyunca öğretmenlerin hiçbir fedakârlıktan kaçmadığını belirten Anafen Dershanesi Müdürü Cengiz Onmuş, "Bir eğitim yılı içerisinde öğretmenlerimiz öğrencileri ile bire bir yakından ilgilendiler. Bu başarıyı biz bekliyorduk. Bu başarıda büyük paya sahip olan öğrencilerimize de teşekkür ederim." diye konuştu.

Bir yıl boyunca planlı ve programlı bir şekilde çalışarak Mersin Fen Lisesi'ni kazanan Ali Okay Elibol, dershane öğretmenlerinin öğrencilerle bire bir ilgilenerek sordukları her soruya detaylı bir şekilde açıklık getirdiğini anlattı. Fen Lisesi'nin kazanılamayacak bir lise olmadığını söyleyen Elibol, öğrencilerin hazırlanan günlük programa uyarak istedikleri her liseye rahatça girebileceğini vurguladı. Fen Lisesi'ni kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Erzin Anafen Dershanesi öğrencisi Ali Okay Elibol, başarısında emeği olan ailesine ve dershane öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.