Aydın'daki olaylı pankartı Kocaeli MHP de asacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Başkanlığı'nın binasına astığı ve büyük tartışmalara yol açan pankartın bir benzerini MHP Kocaeli Başkanlığı da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Başkanlığı'nın binasına astığı ve büyük tartışmalara yol açan pankartın bir benzerini MHP Kocaeli Başkanlığı da asacak.

Aydın Valiliği tarafından zorla indirilen ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın el sıkışırken bir fotoğrafları ile şehit oğlunun tabutuna sarılan bir şehit annesinin resminin bulunduğu 'Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor' yazılı pankartın bir benzerini de Kocaeli MHP Başkanlığı kendi binasına asacak. Pankart asma olayını Türk Diyanet Vakfı Kocaeli temsilcilerinin ziyareti sırasında MHP Kocaeli Başkanı Ruhi Çavdar açıkladı.

Çavdar, bugün öğleden sonra İzmit'te bulunan MHP il binasına 10 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde, 'siz açılım dedikçe, analar nasıl ağlamasın' pankartını asacaklarını ifade etti.

Çavdar, "Ermenistan'a sınır kapılarını açın. PKK açılımını gerçekleştirin. Ruhban okulunu açın. Siz açılım dedikçe analar nasıl ağlamasın pankartımızı bugün öğleden sonra parti binamıza asacağız. Aydın'da AKP'nin valisi bunu partimizin binasından indirmişti. Ancak bizim valimiz AKP'nin değil, devletin valisi ve böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Yasal olmayan hiçbir ibare pankartımızda yok." dedi. Pankart asma törenine, partinin İzmit ilçe teşkilatı üyeleri ve il yöneticilerinin de katılacağı bildirildi.