DİKA Yönetim Kurulu toplantısı Mardin'de yapıldı

Güneydoğu Anadoılu Bölgesindeki Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinin kalkındırılması için kurulan Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı

Güneydoğu Anadoılu Bölgesindeki Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinin kalkındırılması için kurulan Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Mardin'de yapıldı.

DİKA Yönetim kurulu üyeleri Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin valileri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ile ticaret sanayi odası başkanlarının katılımıyla Mardin Meydanbaşı'ndaki Ajans merkezinde toplandı. Devlet Planlama Teşkilatı ile KOSGEB arasında bir süre önce imzalanan protokülün 3 üncü maddesinde DPT, Ajanslar ve KOSGEB arasında işbirliği yapılması belirlenen alanlara dayanarak KOSGEB ve DİKA arasında aşağıdaki alanlarda ortak çalışmalar yapılmasının da gündeme alındı. DİKA yönetim kuruluna katılan KOSGEB Başkan Yardımcısı Bayram Mecit bilgilendirme yaptı.

DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, "2010 Mali Destek Programları çerçevesinde ajansımıza ulaşan 327 projenin değerlendirmesinde bağımsız değerlendiriciler aşaması tamamlanmış bulunmaktadır. Bağımsız değerlendiricilerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda 100 puan üzerinden 65'i aşan projeler Değerlendirme Komitesi'ne sunulmuştur. Değerlendirme Komitesi de ajans personeli olmayan akademisyen ve deneyimli uzmanlardan oluşmaktadır. Ajansımızın 2011 - 2013 yılları arasındaki faaliyetlerine dayanaklık edecek Bölge Planı çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede tarım, sanayi, ticaret, ulaşım, çevre, sosyal yapı ve altyapı başıklarında sektörel mevcut durum raporları hazırlanmaktadır. Mevcut durum analizinden sonra bölgenin stratejik önceliklerini belirlenecektir. Plan sürecinden kurumlarla işbirliğine yönelik çalışmalar devam etmektedir." dedi.

Toplantıya Batman Valisi Ahmet Turhan, Siirt Valisi Musa Çolak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Mardin Valisi Hasan Duruer, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Üniversitesi Prof.Dr.Abdusselam Uluçam, Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Kadri Yıldırım, Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Mustafa Altundağ ve KOSGEB yöneticileri katıldı.