Başkale'de Geleceğin Futbolcuları Yetişiyor

Van'ın Başkale İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından geçen yıl başlatılan Futbol Okulu'na bu yıl ilgi daha da büyüyünce, 4 guruba bölünen öğrencilere futbol dersi ve eğitimi veriliyor.

Başkale'de Geleceğin Futbolcuları Yetişiyor
Başkale Kaymakamlığı tarafından okulların tatile girmesi ile beraber bu yıl da 150 öğrencinin katıldığı Futbol Okulu açıldı. Başkalespor'lu futbolculardan Kinyas Turan, Dilaver Gençboğa, Yıldırım Gençboğa ve Bayram Orhan'ın hocalıklarını yaptıkları gruplar her gün günün belirli saatlerinde Başkalespor tesislerine gelerek antrenmanlarını sürdürüyorlar. Futbol okulunda eğitim gören öğrenciler için Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından forma, eşofman ve ayakkabı dağıtıldı.
Burada yaptığı açıklamada, sürdürdükleri sosyal çalışmalar kapsamında çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Futbol Okulu projesini başlattıklarını belirten Kaymakam Kalaycı "Bu projemizi geçen yıl başlatmıştık. Geçen sene 120'ye yakın öğrencimiz vardı, bu sene ise 150 öğrencimiz burada futbol eğitimi görmektedir. Okulumuz öğrencilerini 4 grup halinde ayırdık. Hocalarımı, öğrencilerimize futbol dersinin yanında ayrıca sporun ahlaki eğitiminin yanı sıra bire bir görüşmelerle sürekli dışarıdaki yaşamlarını da takip etmekteler. Öğrencilerimizin ailelileri ile görüşülüp gerekli izinler alındıktan sonra hastaneye götürülerek gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra eğitim alınmaktalar. Buradaki amacımız çocuklarımızın yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak ve sosyal imkanlardan uzak olan Başkale'de sosyal faaliyet yürütmektir. Geçen sene sahamız toprak saha idi ve çocuklarımız gerçekten çok zorlanıyordu. Biz de geçen yıl çocuklara sahayı suni çim saha yapacağız diye söz verdik. Valimizin ilçemizi ziyareti sonrası kendisi de bize destek vererek sahamızı suni çim saha yaptık ve bu sahayı öğrencilerimize hediye ettik. İnşallah Başkale'den yeni Messi'ler çıkacağından umutluyuz" dedi.
Spor malzemelerini alan öğrencilerden Rojhat Karaaslan, arkadaşları adına İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı ve hocalarına bu ilgilerinden dolayı teşekkür ettiğini, kendilerinin inşallah gelecekte Başkalespor'un birer futbolcusu olarak kendi takımlarına hizmet vermek için sürekli eğitimlerine devam edeceğini belirtti. Ferdi Teker'ise geçen yıl taşlı sahada çalıştıklarını, ama bu yıl ise suni çim saha yapıldığı için artık korkmadan ve en güzel şekilde hazırlandıklarını belirtti.
Öğrenci hocalarından Kinyas Turan da, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür ettiğini, Başkale Kaymakamlığı Futbol Okulu'na sadece kaymakamlığın değil Başkaleli zengin iş adamlarının da sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Futbol okulunda öğrencilerin yaptığı antrenman ve yetenekli öğrencilerin yaptığı güzel hareketler izleyen Kaymakam Yunus Kalaycı sahadan öğrencilerle vedalaşarak ayrıldı.