Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 14 Kayseri firması yer alıyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre İSO ilk 500 listesinde 14 Kayserili firma yer aldı. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ilk 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 14 Kayseri firmasının bulunmasından dolayı mutlu olduklarını açıkladı.

Sıralamaya giren Kayserili firmaları kutlayan Mustafa Boydak, geçen yıl 118. sırada olan Kayseri Şeker Fabrikası'nın bu yıl 58. sıraya yükselmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, sıralamaya girmenin firmalar açısından önemli olduğunu ancak bu firmaların hayatiyetlerini devam ettirmelerinin daha da önemli olduğunu söyledi.

Kayseri'nin kendi emsallerine göre iyi bir konumda olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Başkan Boydak, "Kayserimizin daha iyi yerlerde olmasını isteriz ancak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de ekonomik bir daralmadan geçti. İlimizin sanayi potansiyelinin daha da artması için var gücümüzle çalışıyor, 2010 verilerinin 2009'dan daha iyi çıkacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Artık Kayseri'de sanayi kültürünün yerleştiğini ve bunun tabana yayılması gerektiğini belirten Başkan Boydak, sıralamaya giren tüm Kayserili firmaları kutlarken, başarılarının devamını diledi. Geçen yıl ilk 500'de yer alan iki firma bu yıl listede yer alamazken, Karsu Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş. ilk 500'e girmeyi başardı.