Sakin Şehir Ada Fikir Kulübü'nde Görücüye Çıktı

Türkiye temsilciliğini İzmir Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer'in yaptığı "Dünya Sakin Şehirler Birliği"ne girmeye hazırlanan Taraklı'nın girişimi Ada Fikir Kulübü'nde masaya yatırıldı.

Sakin Şehir Ada Fikir Kulübü'nde Görücüye Çıktı
Ada Fikir Kulübü Genel Sekreteri Çetin Öztürk'ün öncülüğünde olağan cumartesi kahvaltısına katılan Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman katılımcılara "sakin şehir" kavramı ve oluşumu hakkında bilgiler verirlerken, bu hareketin ilçelerine kazandıracağı avantajları anlattılar.
Ada Fikir Kulübü üyelerinin yanı sıra Sakarya Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca, Sakarya Mimarlar Odası Temsilcisi Muhammet T. Dayal, İnşaat Mühendisleri Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna, Sait Tanış Kültür Merkezi Başkanı A. Şadi Tanış ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda katılımcılara "sakin şehir üyeliği"nin gelişim süreci ve Taraklı'ya getireceği avantajlar anlatıldı.
Kahvaltılı toplantının sonunda Ada Fikir Kulübü Genel Sekreteri ve Taraklı'nın Sakin Şehirler Birliği'ne başvurusunun mimarı Çetin Öztürk, "Dünya hızla yerelleşerek özgünleşiyor. Sakin Şehirler Hareketi, globalleşen dünyada aynılaşmaya karşı yerel değerlerin korunması ve ön plana çıkmasını amaçlayan bir hareket. Aynı zamanda yerel üretimleri destekleyen, insanların yaşam kalitelerinin yükselmesini amaçlayan da bir hareket. Seferihisar bunun ülkemizdeki ilk adımı ve ilk temsilcisi. Taraklı, ilimizde bu konsepte en uygun ilçe. Biz sivil toplum örgütlerine de Taraklı girişimini desteklemek düşüyor" dedi.
Daha sonra söz alan Sakarya Mimarlar Odası Temsilcisi Muhammet T. Dayal, "toplum yararına olan tüm projelerde olduğu gibi "Taraklı'nın Sakin Şehir" olma girişimini destekliyoruz" derken TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna, "Biz senelerdir Taraklı'da zamanın tik taklarını hissediyoruz. Taraklı, Sakin Şehirler Birliği'ne girdiğinde dünyanın tanıdığı bir şehir olacak ve Taraklı'ya kültürel ve ekonomik yönden büyük bir katkı olacaktır" dedi. Diğer sivil toplum temsilcileri de her iki belediye başkanına verdikleri bilgiler için teşekkür ederken hareketi desteklediklerini ifade ettiler.