Sağlık Bakanlığından 'Şehit Eşi' Açıklaması Ankara

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halkalı'daki askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi Emel Boşnak'ın muayenesinin, hasta mağdur edilmeden 'derhal ve titizlikle' yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halkalı'daki askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi Emel Boşnak'ın muayenesinin, hasta mağdur edilmeden 'derhal ve titizlikle' yapıldığını bildirdi. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde 'Şehit eşi Kılıçdaroğlu'nu şoke etti', 'Şehit eşi Kılıçdaroğlu'na dert yandı' başlıklarıyla yer alan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bazı detayların açıklanmasına gerek duyulduğu belirtildi. 
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi Emel Boşnak'ın, kayınpederi ve babası ile birlikte dün saat 12.30'da Bafra Devlet Hastanesine başvurduğu ifade edilen açıklamada, Başhekim Davut Çepni'nin kendileriyle bizzat ilgilenerek muayeneleri sırasında kendilerine refakat etmesi için çalışanlardan birini görevlendirdiği kaydedildi. 
Muayenesi yapıldıktan sonra, kayıt sırasında, Emel Boşnak'ın sağlık güvencesinin aktif olmadığının anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
'Bu durumdan yakınlarının haberdar olduğu ve yine yakınları yaklaşık bir hafta sonra bu sorunun çözüleceğini, ilgili kurumun bu konuda kendilerine bilgi verdiğini söylemişlerdir. 
Buna rağmen gereken muayeneler, hasta mağdur edilmeden hastanemiz tarafından derhal ve titizlikle yapılmıştır.
Başhekim Davut Çepni, hastamıza, sosyal güvencesi aktif hale gelene kadar bir mağduriyet yaşamaması için sağlıkla ilgili her türlü imkanın sağlanacağı güvencesini vermiştir.
Şehit Uzman Çavuşumuzun eşi Emel Boşnak'ın özlük hakları ile ilgili prosedür takip edilirken herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kendisi ve çocuklarına 26 Temmuz 2010 tarihi itibarı ile yeşil kart çıkartılmıştır.'
Başbakanlık tarafından sağlık hizmetlerinin sunumu ile ilgili yayımlanan genelgede 'Acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü bulunan sağlık kuruluşları, acil vakaları hastanın sağlık güvencesi olup olmadığına veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakmaksızın kabul edecek ve gerekli tıbbi müdahaleyi kayıtsız-şartsız ve gecikmeksizin yapacaktır' ifadesinin yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada, tüm hastane yöneticilerinin bu genelgeye uyduğu belirtildi.

27.07.2010 17:10:14