MHP'li Dörtyol Belediye Başkanı Keskin: Terörün amacına alet olmayalım

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı sonrası tırmanan gerginliğin yatışması için ilgili kurum ve kuruluş temsil

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı sonrası tırmanan gerginliğin yatışması için ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri 'sağduyu' çağrısı yapıyor.

Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Fadıl Keskin, ilçede bir hafta önce Çukurca'da şehit düşen askerin acısı yüreklerde dinmeden 4 polisin şehit edilmesinin olayların büyümesinde etkili olduğuna işaret etti.

Polislerin şehit edilmesinin halkı derinden üzdüğünü dile getiren Keskin, olayların gelişmesinde 'Emniyet Müdürlüğü'ne baskın düzenlendiği' haberinin halkı galeyana getirdiğini anlattı.

Yakalanan iki kişinin PKK'lı olduğu zannedilerek, tepkinin yoğunlaştığını aktaran Fadıl Keskin, yaklaşık 5 bin kişinin Emniyet Müdürlüğü önünde toplandığını belirtti.

Bütün sağduyulu telkinlere rağmen biber gazıyla dağıtılmaya çalışın insanların şehrin değişik yerlerinde istenmeyen gelişmelere neden olduğunu ifade eden Fadıl Keskin, şöyle konuştu: "BDP binası ve bazı işyerlerine saldırılar oldu. Aslında Dörtyol halkının karakteri bu değildir. Demek ki sabrın taştığı nokta oldu. Ancak bunları yapmak gerekmiyordu. Yaşananlar ilçenin imajını zedeledi. Dörtyol en sakin ve hoşgörülü bir yerdir. Ben Dörtyol halkından bu imajımızı daha fazla zedeleyecek olaylardan uzak durmalarını; her türlü provokatif hadiseler karşısında dikkatli olmalarını ve sakinleşmelerini istiyorum."

Terörün insanları tedirgin etmeyi ve huzuru kaçırmayı amaçladığını belirten Keskin, "Terör etrafa korku salmak istiyor. Halkımız terörün bu amacına alet olmaması gerekir. Bu olaylara artık son verip, eski sakin yaşamımıza dönmemiz lazım. Sabırla işimize, aşımıza bakalım. Türk milletinin başı sağolsun. Cenab-ı Allah bir daha böyle şeyler bizlere yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Dışarıdan bir takım provokatif amaçlı kişilerin ilçeye gelip gelmedikleri konusunda kesin bilgilere sahip olmadığına dikkat çeken MHP'li Fadıl Keskin, "İnsanlar kendilerinden ateşleniyorlar. Kalabalıkta dışarıdan gelen olup olmadığını seçmek mümkün değildir. Emniyet mutlaka tespit ediyor. Bence dışarıdan gelen vardır. Sabah hiçbir şey yoktu. Güneydoğulu vatandaşlarımızın şehir içi dolmuşlarını taşlamasıyla bu fitil yeniden ateşlendi. Biz kalabalığı yatırmışken olaylar yeniden kontrolden çıktı. Ben sağduyunun yeniden galip geleceğine inanıyorum. Dörtyollu sabırlı ve basiret sahibidir. İnşallah bu badireyi de atlatır." dedi.

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD) Başkanı Turhan Soylu, ilçede yaşanan olumsuz olayları asla tasvip etmediklerini vurguladı. Ülkeye huzur ve bereket gerektiğinin altını çizen Soylu, birlik ve beraberlik içinde bu sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini hatırlattı.

Soylu, şunları söyledi: "Biz Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez'i ile kardeşiz. Kardeşler birbirlerini üzmezler. Burada yapılanlar güzel bir şey değildir. Kesinlikle son bulması lazım. Taşkınlıkların sona ermesini bekliyoruz. Bu arada şehit faillerinin de bir an önce yakalanıp, yüce Türk adaletine teslim edilmelidir. Biz Dörtyollu işadamları olarak meydana gelen tatsız tablolara karşıyız. Gençlerimiz daha olgun ve sukunet içinde hareket etmelidir. Memleketimize huzur ve bereket istiyoruz."

Bu arada ilçede iki gündür taşkınlık yapan gruplara karşı polisin tüm uyarıları ve soğukkanlı yaklaşımı kar etmedi. Büyük kısmı çocuk ve gençlerden oluşan grupların çevreye zarar vermesi üzerine polis bu kez zor kullandı. Biber gazı ile etkisiz hale getirilen çok sayıda zanlı gözaltına alındı.