Gedizli Öğrenciler Hedeflerine Ulaştı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 2010 SBS birinci yerleştirme sonuçlarına göre ilçe birincisi olan Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nun mezun olan 22 öğrencisinin hepsinin bir üst kuruma yerleştirildiği bildirildi

Gedizli Öğrenciler Hedeflerine Ulaştı
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 2010 SBS birinci yerleştirme sonuçlarına göre ilçe birincisi olan Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nun mezun olan 22 öğrencisinin hepsinin bir üst kuruma yerleştirildiği bildirildi.
Gediz Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Aktürk, yüzde 100 kazandırma başarısı oranında Gediz'de ilk 10'da 7 öğrencisiyle ilçe birincisi olan okulun yerleştirme birinciliğini de kimseye kaptırmadığını söyledi.
442,587 SBS 2010 Yerleştirme Puana Ortalamasıyla Gediz birincisi olan Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulunun İl genelinde ilk 100'e 6 öğrenci yerleştirerek Kütahya'da kendini hissettirdiğini belirten Gediz Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Aktürk, "Açıldığı günden bu yana başarıları ve sosyal faaliyetleriyle kendini öne çıkaran Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu geçen yıl Türkiye genelinde tüm ilköğretim okulları arasında Türkiye 175.'si olurken bu yıl ilk 20'de yer aldı. 'Gediz için Türkiye ile yarışıyoruz' sloganıyla yola çıkarak, en iyi başarıyı bu yıl yakalamış olduk. Okulumuz, 9'u Fen Lisesi, 6'sı Anadolu Öğretmen Lisesi, 5'i Anadolu lisesi ve 2'si Anadolu Sağlık Meslek Lisesine olmak üzere mezun olan 22 öğrencisinin hepsini bir üst kuruma yerleştirmeyi başarmıştır. Bir yarış haline gelen bu sistemde ancak düzenli çalışan ve iyi bir kadro ile çalışan eğitim kurumları ve öğrenciler kazanacaktır" dedi.
Başarılarını bir tesadüf olmadığını, önceki yıllarda da Türkiye 175.'si, Türkiye 79.'su, Türkiye 46.'sı olduklarını kaydeden Müdür Aktürk, bu yıl Türkiye genelinde ilk 20'ye girmeyi ümit ettiklerini ifade etti.
Öğrencilere başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, teşekkür plaketi ve hediye dağıtarak ödüllendirdi.