Dörtyol caddeleri yine karıştı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün akşam saatlerinde 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından ilçede huzur kalmadı. İki günden bu yana ilçede bazı gru

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün akşam saatlerinde 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından ilçede huzur kalmadı. İki günden bu yana ilçede bazı gruplar kent merkezinde yaptıkları gösterilerle polise zor anlar yaşatıyor.

Akşam saatlerine Dörtyol'a gelen Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in ortalık sakinleşinceye kadar akşamları sokağa çıkmayın çağrısına uymayan vatandaşlar yine Dörtyol caddelerini birbirine kattı. Şehir merkezinde göstericilerin arasında kalan yaşlı bir kadın, "Biz vatanımızı seviyoruz. Ne olur oyunlara gelmeyin. Hepimiz bu ülkede kardeşiz. Bizler vatanını milletini seven insanlarız. Hepimize yazık oluyor. 1980 öncesinde de bu gençleri kullanıyorlar. Biz annemize, babamıza sahip çıktık. Ne olur anneler babalar gençlerimize sahip çıkalım" diyerek gençlerin oyuna gelmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Dörtyol şehir merkezinde çevik kuvvet ekipleri, çevre il ve ilçelerden gelen polisler, panzerler ve askeri birlikler geniş güvenlik önlemi aldılar. Şehir merkezinde bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile terör olaylarını protesto etti. Polisin ikazına rağmen dağılmayan guruba polis biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Biber gazından vatandaşlar da etkilendi. Polisin gece boyunca Dörtyol caddelerindeki güvenlik önlemlerinin devam edeceği bildirildi.