"Din görevlisinin ihmalinden dolayı bir insan imansız yaşarsa vebali ağır olur"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya, din görevlisinin ihmalinden dolayı bir insanın imansız yaşamasının vebalinin

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya, din görevlisinin ihmalinden dolayı bir insanın imansız yaşamasının vebalinin çok ağır olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2010 yılının Kur'an-ı Kerim yılı ilan edilmesi nedeniyle Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya Tarsus Müftülüğü Mustafa Alaca Konferans Salonunda din görevlilerine hitap etti.

Kur'an-ı Kerim'i evlere götüren insanların din görevlileri olduğunu ifade eden Kaya, bulundukları konumun değerini bilmelerini istedi.

Bir kişinin İslam'a kazandırılmasının dünya dolusu mal kazanmadan daha önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Toplumda sizler birer öndersiniz. Boşa geçirecek zamanınız yoktur. Eğer ihmalden dolayı bir kişi imansız olarak yaşar ve toplumda huzursuzluk çıkarsa sorumlusu sizlersiniz." diye konuştu.

Balık için su ne kadar önemli ise insan için de Kur'an-ı Kerim'in o kadar önemli olduğunu anlatan Kaya, "Balık sudan çıkınca değerini anlar. Sizler Kur'an-ı Kerim'i her eve, kadın erkek, genç ihtiyar demeden toplumun her kesimine taşıyorsunuz sorumluluğunuz çok ağır." dedi.