Bektur, Buca Arena için İstanbul'da Bakan Özak ile görüşecek

İzmir'in Turkcell Süper Lig'deki tek temsilcisi Bucaspor'un bir türlü çözülemeyen Yeni Buca Stadı için umut ışığı doğdu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlü

İzmir'in Turkcell Süper Lig'deki tek temsilcisi Bucaspor'un bir türlü çözülemeyen Yeni Buca Stadı için umut ışığı doğdu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Buca Belediyesi arasındaki anlaşmazlık sebebiyle çıkmaza giren stat konusu, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur'u telefonla aramasıyla yeniden çözüm yoluna girdi.

Başkan Bektur, yarın (28 Temmuz) öğlen İstanbul'da Bakan Özak ile buluşacaklarını belirterek, "Maçlarımızı Buca Arena'da oynama isteğimizi kendilerine aktaracağım. Stadın tadilatıyla ilgili tüm hazırlıkları tamamladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kaynaklar'da modern bir stat yapıp GSGM'ye Buca Arena karşılığında devretme sözü verdi. Buca Belediyesi de Kaynaklar'da 11 dönüm arazi vermeye hazır. Yani sorunun çözümü için her türlü adım atıldı. Eğer Bakanımız tüm bu girişimlere rağmen Buca Arena'da maç oynamamızı sağlayamazsa, ben de bir daha spor yöneticiliği yapmayacağım ama sanırım bu konuyu İstanbul'da çözüme kavuşturacağız." dedi.

Mehmet Bektur, bazı elektronik medya organlarında yayımlanan istifa ettiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını da ifade ederek, "Benim ağzımdan böyle bir kelime çıkmadı. Kimseye istifa açıklaması yapmadım. Sadece stat konusunda olumsuz bir gelişme yaşanırsa görevi bırakabileceğimi söyledim. Şu anda icra kurulu olarak Bucaspor'un her türlü menfaatini korumak için görevimizin başındayız. Bu tip asılsız haberler maksadını aştığı gibi kulübümüze de zarar veriyor." şeklinde konuştu.