Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele Derneği şube başkanına Batum'da saldırı

Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele Derneği Kocaeli Gebze Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, Gürcistan'ın Batum şehrinde saldırıya uğradı. Yılmaz, kolu ve b

Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele Derneği Kocaeli Gebze Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, Gürcistan'ın Batum şehrinde saldırıya uğradı. Yılmaz, kolu ve bacağından yaralandı.

Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele Derneği Gebze Şube Başkanı Yılmaz, Gürcistan'da ikamet eden bir arkadaşını ziyaret etmek amacıyla bir hafta önce Batum'a gitti. Burada tanıştıkları bir Ermeni ile soykırım meselesini konuşan Yılmaz, Ermeni'nin Türkiye'yi kötülemesi üzerine arada gerginlik çıktığını belirtti. Tartışma sonrası olay yerinden ayrıldığını ancak akşam saatlerinde bir kişi tarafından darp edildiğini dile getiren Yılmaz, "Biri arkadan vurarak çantamı alıp kaçtı. Çantada 10 bin dolar para, pasaport, nüfus cüzdanı, kredi kartları ve ehliyetim vardı. Hepsi çalındı. Çalan kişiyi büyük bir ihtimalle tartıştığım Ermeni organize etti. Olay sonrası polise başvurdum. Bunun üzerine Türkiye'nin Batum Başkonsolosu gelerek büyük destek verdi. Kendisi de büyük bir ihtimalle Ermeni'nin yaptırmış olabileceğini ifade etti. Yapılan araştırmalar sonucu 1 kişi yakalandı. Ancak olay gece olduğu için ben teşhis edemedim. Olay esnası güvenlik kameralarında görünüyordu. Ancak polis olayın üstüne gitmedi. Kamera kayıtlarının yeterince incelenmedi." dedi.

Yılmaz, olay sonrası Batum'daki Türklerin kendisine sahip çıktığını dile getirerek, yetkililerden olayın aydınlatılması için yardım istedi.