Ahmet Türk'e yumruk atma davasında 7 bin TL ceza alan Çelik, cezayı ödemenin telaşına düştü

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı sonucu tutuksuz yargılanan İsmail Çelik, 11 ay 20 gün hapis cezasının 7 bin TL para

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı sonucu tutuksuz yargılanan İsmail Çelik, 11 ay 20 gün hapis cezasının 7 bin TL para cezasına çevrilmesi sonucu, cezayı ödemenin telaşına düştü.

Cezanın çok fazla olduğunu belirterek tepki gösteren İsmail Çelik (27), verilen kararın kendisine göre önceden alınmış bir karar olduğunu savundu. Çelik, "Kağıt üzerine dökülmüş senaryo yazılmış çizilmiş ona göre verilmiş bir karardır. Benim sabıkam olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bana göstersinler bu şekilde vatandaşa ceza verildiğini. Bir yumruktan dolayı, bir insanın burnunun kırılmasında dolayı benimle aynı statüde ve özellikte olan bir insanın burnunun kırılması normal bir sokak kavgası, kim almış bu kadar cezayı.

Bana 11 ay 20 gün hapis cezası veriyorlar, bir yumruk vurdum diye. Bunu da para cezasına çeviriyorlar buda 7 bin TL oluyor. Son dereceğe ağır bir karar, karar siyasidir. Yargının bağımsızlığı diye bir şey kalmamıştır. Tamamen bu su üstüne çıkmıştır. Teröristlere verilen değer gözler önüne serilmiştir. Türkiye'de adalet diye bir şey yoktur." diye ifade etti.

İşsiz boşta gezen bir insana 7 bin TL para cezası verilmesini komik olarak değerlendiren Çelik şunları söyledi: "Ben çalışan bir insan değilim, işsizim, boşta geziyorum. Ben nerden ödeyeceğim 7 bin lirayı. İşsiz bir insan, sen bana para cezası verirken önce ekonomik durumuma bir bak. Çalışıyor muyum işsiz miyim. Ben şimdi bu parayı nereden bulacağım vereceğim. Son derece komik bir durum. Ödeyemesek hapse gireceğim, başka bir yolu yok. Bir yerlerden borç bulmaya çalışacağız. PKK'ya yumruk atan bir vatandaş ne kadar pişmansa ben de o kadar pişmanım. Bu olaylardan sonra hayatımdaki değişiklik, işsiz geziyorum."

Ahmet Türk'e yumruk atılmasının ardından merkeze alınan o zamanki Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'dan özür dilediğini de belirten Çelik, "Kendisiyle görüşme imkanım olmadı. Görürsem yine özür dilerim. Elini de öperim. Bu insanlar neden görevden alındı. Neden bana karşı böyle tavırlar alınıyor. Bana bunun açıklaması yapılmalıdır. Yetkililere gidiyorum benden kaçıyorlar. Teröristlerle konuşuluyor, benimle konuşulmuyor, bu nasıl adalettir." diyerek sitemde bulundu.