Vali Aslan, Körfez Gazetecileriyle Ayvalık'ta Buluştu

Türk basınında sansürün kaldırılışının 102

Vali Aslan, Körfez Gazetecileriyle Ayvalık'ta Buluştu
Türk basınında sansürün kaldırılışının 102. yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Balıkesir'e bağlı Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde bulunan yerel basın kuruluşları sahipleri ile yurt genelinde faaliyet gösteren haber ajansı ve yaygın basın temsilcisi gazeteciler Ayvalık'ta buluştu.
Balıkesir Valiliği ile Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından ortaklaşa organize edilen gece, Ayvalık'ın Çamlık koyundaki Şahin Restoran'da yapıldı. Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Edremit Körfezinde faaliyet gösteren bazı yerel basın sahipleri, çok sayıda gazeteci, muhabir, yazar ve gazete sahipleri katıldı.
Konuklara Ayvalık mutfağının birbirinden leziz tatlarının sunulduğu nezih yemekte konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, yerel basının önemini vurguladı. Demir, "Yaşadığınız ya da bulunduğunuz bölgelerde ve kentlerde çıkan gazeteleri okuyun. Radyoları dinleyin. Televizyonları izleyin. Çünkü bu yayın kurumları, o yörenin sesidir" diye konuştu.
Yaygın basının bir kentin güzelliklerini yansıtmadığını kaydeden BGC Başkanı, "Balıkesir'i ele aldığınızda, bu kentin güzelliklerini yaygın basında yer almadığını görebilirsiniz. Ama bu güzelim ilde turizm patlaması ya da herhangi bir felaket meydana geldiğinde yaygın basın bunu değerlendirip, gündemlerine alabiliyor. Bu yüzden de Balıkesir'de, tıpkı ülke genelinde olduğu gibi yerel basının önemi çok büyük. Balıkesir'de oluğu gibi yerel basın ülke genelindeki tüm bölgelerde kentlerin sorunlarını yetkililere taşımaya çalışıyor" diyerek, Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan'ın il genelinde faaliyet gösteren bazın kuruluşları ve çalışanlarına yardımcı olduğunu belirterek, kendisinden övgüyle söz etti.

"GAZETECİLERE İHTİYACIMIZ VAR"
Ramazan Demir'in ardından konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan, kent ve ilçeler bazında çalışan gazetecilerin çoğu ile zaman zaman bir araya geldiğini ama toplu olarak bir arada olmanın daha hoş olduğunu belirtti.
Vali Aslan, "Hangi meslekten olursa olsun, meslek mensuplarının bir araya gelebiliyor olması, ortak hareket edebiliyor olması çok önemli bir güçtür. Bunun her anlamda getirisinin de çok yüksek olacağına ve olduğuna inanıyorum. Kamu adına hizmet veren kamu kuruluşlar -ki başta ben olmak üzere, kendi bölgelerinde yaşayan insanların her anlamda rahat yaşamalarını sağlamakla yükümlüdür. Bu görevin yerine getirilmesi sırasında siz gazetecilerin bizleri zaman zaman eleştirmesine, öneride bulunmasına, yol göstermesine ihtiyaç duyuyoruz" diye konuştu.
Her sabah makamına geldiğinde ilk işinin yerel basına ait gazeteleri okumak olduğunu belirten Vali Aslan, "Çünkü yerel basın beni ilgilendiriyor. Daha sonra fırsat bulursam yaygın basına ait gazeteleri okumaya çalışıyorum. Çünkü kendi kentimde yaşanmış bir sorun, benim bilmem gerek bir problem, birinin bana intikal etmemiş bir derdi ya da sıkıntısının olup olmadığını buralarda görebilme ve buna müdahale edebilme imkânımız oluyor. Ben bu anlamda bizlerin yapmış olduğumuz kamu hizmetine katkınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Geceye, İhlas Haber Ajansı (İHA) Edremit Körfezi Temsilcisi Serhat Şenkökçü, İHA Ayvalık Temsilcisi Suat Salgın, Anadolu Ajansı Edremit Temsilcisi Emrah Elmas, NTV ve TRT Edremit Temsilcisi Hakan Firik, Körfezde Olay Gazetesi sahibi Necati Uytun, Körfezde Star Gazetesi sahibi İlhan Küçük, Körfezde Hakimiyet Gazetesi sahibi Hasan Aziz, Ayvalık Sözcü Gazetesi Sahibi Cengiz Cesur ve diğer yerel gazete ile haber ajanslarının temsilcileri de katılım gösterdi.