Tarihi eser hırsızlarına kameralı önlem

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar köyündeki Stratonikeia antik kentinde bulunan tarihi eserler, hırsızlara karşı güvenlik kameralarıyla korun

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar köyündeki Stratonikeia antik kentinde bulunan tarihi eserler, hırsızlara karşı güvenlik kameralarıyla korunacak. 1. Sellekos Krallığı'nın siyasi merkezi, dünyanın en büyük antik mermer kentine sahip ve Gladyatör okulunun bulunduğu 2 bin 500 yıllık Stratonikeia, bu şekilde 24 saat gözetim altında olacak.

Ölümüne bir aşkın hikâyesinin yaşandığı bu antik kent, giriş kapısı ve üç farklı noktaya yerleştirilecek harekete duyarlı kameralarla hırsızlara karşı korunacak. Dört kameradan oluşan güvenlik sisteminin, 3 bin liraya mal olacağı açıklandı. Atik kentteki kazı çalışmaları için bu yıl 200 bin lira ödenek ayrılmış, 40 bin liralık kısmı gönderilmişti. Kazı başkanı olan Doç. Dr. Bilal Söğüt, "Stratonikeia antik kentine kurulan bu kamera sistemiyle 24 saat her yeri izleyeceğiz. Helenistik, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izleri barındıran bu antik kent, artık daha güvenli hale gelecek. Duyarlı kamera sistemiyle çevresindeki hırsızlık, tarihi eser kaçakçılığı ve kazak kazılara göz açtırmayacağız." dedi.