Kılıçdaroğlu 27 Nisan gecesi neredeydi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı kastederek "e-muhtıracı komutana ne yaptınız?" sorusuna Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'ten soruyla yanıt geldi: 27 Nisan gecesi neredeydiniz?

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Cemil Çiçek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu...

CHP'din 35. madde atağı başta olmak üzere, Demirel'in değerlendirmeleri, Balyoz Operasyonu tutuklamaları konuda bir dizi açıklamalarda bulunan Çiçek'in ilgili sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

CHP'nin 35. madde çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP gündem değiştirmek için bu maddeyi getirdi. Daha evvel geçinci 15. maddeyi getirmişti. Biz o maddeyi anayasa değişikliğine alınca bu kez 'hayır' dedi... Demokratik yaşamın yükseltilmesi konusunda işbirliğine varız. Biz CHP'nin yürüyüşünü görmek isteriz. CHP bu konuda iyi bir sınav vermedi. 'Hadi yapalım' dendiğinde CHP başka şeyler yaptı. Önce teklifi bir görelim hele ona göre bakalım...

Anayasa paketi değişikliği kabul edilirse Kenan Evren yargılanacak mı?

Sorduğunuz husus hukukidir. Yargılanabileceğini söylemek de mümkün, zaman aşımını nereden başlatacağınız da önemli. Paket içinde temel hak ve özgürlüklerle ilgili reform niteliğinde düzenlemeler var. Bu pakette memura yeni haklar, ferdi başvuru haklarını getiriyoruz. Askerlerin bundan böyle sivil mahkemelerde yargılanabilecek. Şimdi bunları görmeyip de sadece tek boyutuna bakmak eksik bir tartışmadır. Darbe dönemine yönelik anayasasınızda bir kalıntılar varsa temizlenir.

DEMİREL BUGÜNLERDE AZ KONUŞSUN

Demirel'in 12 Eylül'le ilgili açıklamaları var...

Sayın Demirel bu konuda daha az konuşsa daha iyi olur bence... Onun yapamadıklarını şimdi biz yapıyoruz. Her seferinde buna karşı çıkıyor. Bunu anlamak mümkün değil...

KILIÇDAROĞLU 27 NİSAN'DA NEREDEYDİ?

Sayın Kılıçdaroğlu, darbelerden bahsederken e-muhtıracı komutan hakkında ne yapacaksınız dedi?

Doğru bir iş yapılıyorsa demokrasi daha da kurumsallaşacaksa buna muhalefetin destek vermemiz gerekirken polemik yapmak demokratik bir ifade tarzı değil. Ortada bir suç varsa bunu soruşturmak, koğuşturmak yargı organların işidir. Hükümetin işi değil ki. Sayın komutanla ilgili soruşturmayı hükümet mi başlatacak? Sayın Kılıçdaroğlu soruyu yanlış soruyor ve bunu da bilerek yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu işten rahatsızsa bir dilekçe yazsın versin... Herkes 27 Nisan gecesi neredeydi? Kendi enlem ve boylamını tayin etsin...

KİMSE KİMSENİN İŞİNE KARIŞMASIN!

Balyoz Operasyonu'nda üst düzey görevdeki insanların bu şekilde gözaltına alıp tutuklanmak istenmeleri doğru mudur?

Bu sorunuza cevap vermek mümkün ama benim işim değil. Neticede hukuk çerçevesi içinde gidiyor. Hukuk yapılan hatalarda nasıl telafi edileceği yönünü de gösteriyor. Bunları siyasi değerlendirme konusu yaptığımızda görevler birbirine karışmış olur.

Mesela YAŞ öncesine denk gelen bir talep...

Emin olduğum bildiğim konu değil. Yargıyı rahat bırakalım diyoruz. Herkes kendini savcı yerine koyuyor. O zaman mahkemelere gerek kalmıyor. Kıymet hükümleri işin başında veriliyor.

REFERANDUMDAN EVET OYU ÇIKACAK

Referandumla ilgili tahmininiz nedir?

Bu konuda çok maniplasyon yapılır. Bu da halkı yönlendirmenin bir başka şeklidir. Bizim kanaatimiz 44-45 derece sıcaklıkta binlerce insan bu işe kulak veriyorsa iyi bir gelişmedir. Türk halkı şimdiye kadar hep yeniliklerden yana olmuştur. Referandumda evet oyunun çıkacağını düşünüyoruz. Rakam vermek doğru olmaz. Ama önemli bir oranda evet oyu çıkacağını düşünüyorum.

Vatan