İlk 100'deki öğrenci Zirve'yi tercih ederse sıfır araba sahibi olacak

Gaziantep'te geçen yıl eğitime başlayan Zirve Üniversitesi, mütevelli heyetinin aldığı karar doğrultusunda ilk 100'e girip de kendilerini tercih eden

Gaziantep'te geçen yıl eğitime başlayan Zirve Üniversitesi, mütevelli heyetinin aldığı karar doğrultusunda ilk 100'e girip de kendilerini tercih eden öğrencilere sıfır araba hediye edecek.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa, ilk 100'deki öğrencilere hem burs vereceklerini hem de sıfır model araba hediye edeceklerini açıkladı. Mütevelli heyetinin, alanında ilk 100'e giren her öğrenciye sağlanan yüksek orandaki burs miktarlarına ek olarak sıfır model araba vermeyi kararlaştırdığını kaydeden Kısa, ilk 100'ün hepsinin Zirve'yi tercih etmesi halinde de 100 öğrenciye sıfır model araba vereceklerinin altını çizdi.

Marka yönünde bir çalışma yapılmadığını anlatan Kısa, "Ama güzel bir arabayı öğrencilerimize hediye edeceğiz. Bunun dışında başarı burslarımız çok yüksek. Şu anda ilk 100'e giren öğrenci öğrenim ücreti ödemiyor. Yurt parası ödemiyor, her ay 2 bin 600 lira burs alıyor. Bu miktar birçok maaş imkanından çok çok iyi. Sonra kitap alımı için 2 bin lira her yıl para veriyoruz. İlk 10 bindeki öğrencilerimizden de öğrenim ücreti almıyoruz. Yurtlarımızda ücretsiz konaklıyorlar. Öğrencilerimize sahip oldukları yüzdeliklere göre burs veriyoruz." dedi.

Üniversiteyi para kazanmak için kurmadıklarını belirten Kısa, temel yaklaşımlarının kaliteli insan yetiştirmek olduğunu ifade etti. Kısa, şöyle konuştu: "Türkiye ve dünyanın önde gelen firmalarına eleman yetiştirme yönünde çalışıyoruz. Mütevelli heyetimiz bu konuda çok hassas. Başarılı tüm öğrencilerimize destek veriyoruz. Öğrenci burssuz okuyor, ancak not ortalaması yüksekse ona da burs veriyoruz. Bir farklılık şu, burslu öğrenci sınıfta kalsa bile bursunu kesmiyoruz. İngilizce hazırlık ve 4 yıl eğitim boyunca öğrencilerimizin bursunu kesmiyoruz."

"ZİRVE ÜNİVERSİTESİ HER ALANDA TAKDİR EDİLİYOR"

Zirve Üniversitesi'nin çalışmalarının her açıdan takdir edildiğini söyleyen Kısa, Zirve'nin her alanda adım attığını ifade etti. Kısa, başta Gaziantep olmak üzere ülkenin sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Denizcilikle ilgili bölümler açtıklarını anımsatan Kısa, bu bölümden mezun olan öğrencilerin istihdam sorunu yaşamayacağını dile getirdi. Denizcilik bölümünden mezun olan öğrencilerin, iyi maaşla işe başladığını belirten Kısa, şu anda Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu'na öğrenci alacaklarını aktardı.

Üniversitede iyi bir İngilizce eğitimi de verdiklerini kaydeden Kısa, 1 yıl süren İngilizce hazırlığından sonra eğitime başladıklarını kaydetti. Bu yıl, bin 200 öğrencileri olacağını anımsatan Kısa, "Önümüzdeki dönem bin 600 öğrenciye eğitim vereceğiz. Yurt dışındaki öğrencilere ulaşmak için uluslararası öğrenci ofisi kurduk. Başına da Wasinghton Üniversitesi'nden bir direktör getirdik. Yanına İngilizce, Arapça ve Türkçe bilen elemanlar verdik. Şu ana kadar birçok ülkede tanıtımlar yaptık. Sadece üniversiteyi tanıtmıyoruz, Gaziantep'i de tanıtıyoruz. 135 yabancı öğrenci kadromuz var. Ortadoğu coğrafyasından öğrencileri buraya almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"7 YILDA 15 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"

Yola çıkarken, dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında olmayı planladıklarını hatırlatan Kısa, "Belirli bölümlerde bunu kısa zamanda yakalayacağız. Hedefimiz 7 yıl içinde 15 bin öğrenciye ulaşmak. Tercihlerde en çok tercih edilen üniversite olmayı hedefliyoruz. Üniversite karşılaştırmaları yayınlanacak bilimsel çalışmalar anlamında 160 üniversite arasında ilk 40'da olacağımıza inanıyorum. Vakıf üniversiteleri arasında da üst sıralarda yer alacağımıza inanıyorum." diye kaydetti.