İeü İki Yeni Bölüm Daha Ekledi

Türkiye'de vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen on üniversite arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi, eklenen iki yeni bölüm ile eğitim yelpazesini genişletti

İeü İki Yeni Bölüm Daha Ekledi
Türkiye'de vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen on üniversite arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi, eklenen iki yeni bölüm ile eğitim yelpazesini genişletti. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan Sosyoloji bölümü ile Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi kapsamında yer alan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, bu eğitim döneminde ilk kez öğrenci kabul edecek. YÖK'ten onayı alınan Hukuk Fakültesi ise gelecek eğitim döneminde öğrenci alacak.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nin dünyanın önde gelen meslek dalları arasında giderek yükseldiğine dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, bu programdan mezun olacak öğrencilerin sivil, askeri kuruluşlar, GSM firmalarının yanı sıra elektronik sistem tasarımı yapan pek çok firmada kolaylıkla iş imkanı bulabileceğini söyledi. Prof. Dr. Sezgin; "Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilimi, teknolojiyi ve problem çözme yeteneklerini kullanarak, elektronik haberleşme ve bilgi sistemlerini tasarlayarak gerçekleştiren günümüzün önde gelen meslek dalları arasında. Programının amacı mühendislik alanı ile ilişkili problemleri çözmek için tasarım çalışması veya araştırma içine girebilecek yeterli teknik bilgi altyapısı ve yeteneklere sahip, mezuniyet sonrası endüstride mühendislik çalışmaları veya üst düzey bir akademik çalışma programına katılım gibi seçtikleri kariyerlerinde başarılı olacak öğrenciler mezun etmektir" dedi.
Onayı alınarak bu seni eğitime başlayacak bir diğer bölümün piyasada önemli bir şekilde yetişmiş, kaliteli eleman açığı bulunan Sosyoloji olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sezgin, lisans programının içeriğinin mezunlarda önemli bir farklılık yaratacağına dikkat çekti. Uygulamalı sosyoloji anlayışıyla hazırlanan ders programının öğrenciye önemli bir avantaj olduğunu belirten Prof. Dr. Sezgin; "Sosyoloji bölümümüz, gerek ders programının içeriği gerekse mezun olacak öğrencilerin hangi niteliklere sahip olması gerektiğine dair hedefleriyle önemli farklılıklar gösteriyor. Uygulamalı sosyoloji anlayışı ile hazırlanan ders programı, öğrencinin mezun olduktan sonra, sosyolojik araştırma projelerini planlama, uygulama, analiz etme ve raporlama konusunda beceri geliştirmesine yardımcı olacak. Bölümün seçmeli dersleri, çağdaş sosyolojinin hem kuramsal hem de uygulamalı sosyoloji açısından ilgi duyduğu, çözümüne katkı sağlamak istediği toplumsal sorun alanları göz önüne alınarak ders planına konmuştur. Bölümümüzün açılış amacı özellikle Türkiye'de kamuoyu araştırma şirketlerinin yoğun olarak ihtiyaç duyduğu, nitelikli sosyologlar yetiştirmektir" diye konuştu.
Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, 8'i burslu olmak üzere 75, Sosyoloji Bölümü ise 10'u burslu olmak üzere 25 öğrenci kabul edecek.