Görele'de üreticiler fındık festivaliyle eğlendi

2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali'ni Görele'nin Gültepe Köyü Derneği ile Tirebolu'nun Yukarı Boğalı köyünün ortaklaşa organize etti.

Şalaklı Alaba

2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali'ni Görele'nin Gültepe Köyü Derneği ile Tirebolu'nun Yukarı Boğalı köyünün ortaklaşa organize etti.

Şalaklı Alabalık Tesisleri mevkiinde yapılan 2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Gültepe Köyü Dernek Başkanı Cengiz Karaağaç, "Fındık başlamadan bu yıl ikincisini yaptığımız festivalimizde bizden desteklerini ayırmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Fındık toplamaya başlanmadan yaptığımız ve herkesin iç içe olup dostça eğlenmesini sağladığımız festivallerimizi gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde organize etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sıcaktan bunalan çocuklar Çömlekçi Deresinin zevkini dolu, dolu yaşarken, yapılan paldır vurma ve fındık toplama yarışı izleyenler tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı. 2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali'ne Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Sıtkı Ada, Tirebolu Dernekler Federasyon Başkanı Kamil Sakal, Görele Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, Tirebolu AKP İlçe Başkanı Hüseyin Dost, Görele CHP İlçe Başkanı Selahattin Karaahmetoğlu, Gültepe Köyü Dernek Başkanı Cengiz Karaağaç, Yukarı Boğalı Köyü Muhtarı Durmuş Ayvaz ve vatandaşlar katıldı.