Eğirdir turizmi, triatlon yarışmalarıyla hız kazanacak

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1 Ağustos'ta düzenlenecek 8. Eğirdir Triatlon Yarışmaları için çalışmalara başlandı.

Eğirdir Belediyesi tarafından ulu

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1 Ağustos'ta düzenlenecek 8. Eğirdir Triatlon Yarışmaları için çalışmalara başlandı.

Eğirdir Belediyesi tarafından ulusal boyutta düzenlenen organizasyona Türkiye'nin çeşitli illerinden 150 sporcu katılacak.

Geçen hafta Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ile Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral 8. triatlon yarışmalarının Eğirdir'de yapılması için protokol imzalamıştı.

Eğirdir'de turizmi canlandırmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Triatlon yarışmaları ilçe turizmi açısından çok önemli bir spor. Triatlon'un Eğirdir'de yapılması ilçesinin tüm dünyaca tanınmasını sağlıyor. Ayrıca, Eğirdir gölünün şehir merkezine kıyısı olması sebebi ile yüzme, koşu ve bisiklet yarışları birlikte yapılabiliyor. Bu sebeple Triatlon Federasyonu tarafından da tercih edilen bir yer." dedi.

Triatlon yarışmalarının yapılacağı yol ve liman içinde sporcuların rahat edebilmesi için her türlü temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Özmeral, 31 Temmuzda Eğirdir'e gelecek sporcuların yemek ve barınma ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını belirtti.

Triatlon için Eğirdir'in önemli bir yerinin olduğunu belirten Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 12 organizasyon içerisinde Eğirdir en iyilerinden biriydi. Eğirdir Belediyesi'nin hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Her yıl olduğu gibi Triatlon müsabakalarını yapmaya devam edeceğiz." dedi.