CHP, darbelere zemin hazırlayan 35. madde konusunda teklif verecek

CHP, darbelere dayanak oluşturan TSK İç Hizmetleri Kanunu 35. madde konusunda somut adım atmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, maddeyle...



CHP, darbelere dayanak oluşturan TSK İç Hizmetleri Kanunu 35. madde konusunda somut adım atmaya hazırlanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, maddeyle ilgili olarak, "CHP grubu olarak biz muhtemelen önümüzdeki hafta içinde kanun teklifi vereceğiz." dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara "12 Eylül ile hesaplaşmak isteniyorsa 35. maddeyi kaldıralım." çağrısında bulunmuştu. AK Parti çağrıya olumlu cevap verirken, Başbakan Tayyip Erdoğan, "Buyurun samimiyseniz bir komisyon kuralım, gerekirse Meclis'i de toplarız." demişti. Kılıçdaroğlu'yla birlikte Kayseri'deki programlara katılan Hakkı Suha Okay, 35. maddeyle ilgili düzenlemeyi Meclis'e getireceklerini açıkladı. Okay, şu ifadeleri kullandı: "CHP'nin arkasına saklanarak, böylece siyasette yeni polemiklere girmek istiyorlar. CHP grubu olarak biz muhtemelen önümüzdeki hafta içinde kanun teklifi de vereceğiz. Ondan sonra da açıkça şunu söyleyeceğiz; 'Var mısın, yok musun? Laf çevirme, laf ebeliği yapma'. Eğer Meclis'i toplayacaklarsa derhal toplasınlar. En kısa sürede içinde TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini yeniden revize ederek veya kaldırarak, yeni bir düzenleme haline gelmesine, eğer hükümetin yüreği yetiyorsa gelsin katkı versin."
KILIÇDAROĞLU: İHANETİ ERBAKAN'A SOR
Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu, Başba-kan'ın kendisine yönelik "İhanetle gelen ihanetle gider." suçlamasını eleştirdi. Kayseri'nin Bünyan ilçesinde Eylül Sevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden CHP liderine söz konusu ifadelerin hatırlatılması üzerine, "Sen kimsin bizi ihanetle suçluyorsun? Bizim kitabımızda ihanet yoktur. İhaneti merak ediyorsan, git Erbakan'a sor." diye konuştu. Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan'ın CHP'lilere yönelik 'seçkinciler' eleştirisi de hatırlatıldı. CHP Genel Başkanı, şu karşılığı verdi: "Ben hiçbir zaman seçkinci olmadım ama Sayın Başbakan yaşantısıyla seçkinciliğe bir örnek oluşturuyor. Gerek konutu, gerek 30 korumasıyla halktan koptu."
Kemal Kılıçdaroğlu, Dadaloğlu Şen-likleri'nde ise vatandaşlardan referandumda 'hayır' demeleri çağrısında bulundu. Dadaloğlu'ndan verdikleri örneklerle günümüz siyasetine atıflarda bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Dadaloğlu yola çıkarken ezilenlerin sorunları için başkaldırdı. Sorunları çözemedi, isyan etti. Bizim isyanımız dağlara çıkmak olmayacaktır. Sorunların altında eziliyor ve başkaldıracaksak sandık başına gidip gerekeni yapacağız."

Zaman