Partiden Ayrılan 5 Bin Eski Chp'li Geri Döndü

Çeşitli nedenlerle partilerinden ayrılan yaklaşık 5 bin kişi, düzenlenen törenle bugün tekrar CHP'ye döndü.

Partiye katılımlar nedeniyle Etiler Cola Turka Beşiktaş Arena'da düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oral, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Süheyl Batum, milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Beşiktaş Arena'yı tıklım tıklım dolduran CHPliler ellerinde 'Hayır' yazılı pankartlarla referandumda "hayır" diyeceklerini bir kez daha gösterdi.
Törende ilk konuşmayı Türkiye Değişim Hareketi'nden ayrılarak CHP'ye geri dönen Ali Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, CHP'ye geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken, geri dönen bir başka isim Cihat İbrahim Ağaoğlu da "Buradan bütün Ecevitçilere sesleniyorum Ecevit'in olduğu yere CHP'ye baba ocağına geri dönün" dedi.
Törende konuşan MYK üyesi Süheyl Batum, büyük ailenin tekrar biraraya gelmesi gerektiğini belirterek, "Bizler biat eden değil düşünen insanlarız. Bugün bu büyük ailenin bir araya geldiğini görmek beni mutlu ediyor. Bu durum bizlere iktidarın yolunu açacaktır. Bir mücadeleye giriyoruz bu mücadelede birbirimize ihtiyacımız olacaktır" diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, de katılımcıları "CHP'ye hoş geldiniz" diyerek selamladı. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Şimşek, "Bunlar halkın istediğini değil halkın telefonlarını dinliyorlar. ABD'nin sözlerini dinliyorlar. Recep Bey'in çıkacağı yer Çankaya değil Yüce Divan olacaktır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından partiye yeni katılan üyelere rozetleri CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve genel merkez yöneticileri tarafından takıldı.