Karabük'te Basında Sansürün Kaldırılışı Kutlandı

Karabük Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve Karabük'te görev yapan gazeteciler Basında Sansürün Kaldırılışını çeşitli etkinliklerle kutladılar.

Karabük'te Basında Sansürün Kaldırılışı Kutlandı
Karabük Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve Karabük'te görev yapan gazeteciler Basında Sansürün Kaldırılışı nedeniyle ilk olarak Yenişehir'de bulunan Atatürk Anıtı'na Çelenk koydular daha sonra Vali İzzettin Küçük tarafından Yenice Şeker Kanyonunda verilen kahvaltıya katıldılar. Kahvaltıya, Vali İzzettin Küçük'ün yanı sıra Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Karabük'te yayın yapan yazılı ve görsel basın mensupları ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Kahvaltı sonra bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, Karabük'ün görsel ve yazılı medyasının çok güçlü ve kuvvetli bir medya olduğunu belirterek, "Basından Sansürün Kaldırılışı Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli. Bizde Karabük'te bunu bir araya gelerek anlamlandırmak istedik. Karabük'ün görsel ve yazılı medyası çok güçlü ve kuvvetli bir medyadır. Sayıca da kalitece de öyledir. Biz bir aileyiz. Büyük Karabük ailesinin bir parçasıyız. Hepimiz Karabük'ün bir adım daha ileriye gitmesi için, Karabük insanının yüzünün gülmesi için çabalıyoruz. Bu çaba için de basınımıza çok büyük görevler düşüyor ve Karabük basını da bu görevi layıkıyla yerine getiriyor. Ben onun için hem bugünü kutlamak, hem de bugüne kadar İlimize, ülkemize yaptıkları hizmetleri bakımından bir teşekkür anlamında bir araya geldik" dedi.
Basın mensuplarıyla bir araya gelmek için Yenice ve Şeker Kanyonunu özellikle seçtiğini anlatan Vali Küçük, "Artık Yenicemiz, Şeker Kanyonu ve buradaki güzellikler değerli Kaymakamımızın yaptığı güzel çalışmalarla Karabük Turizminin bir parçası olmuştur. Bizim amacımız bu etkenleri daha güçlendirmek ve derinleştirmektir. Karabük'teki turizmi özellikle Safranbolu merkezli yoğunlaşmış turizmi aşmak istiyoruz. Yenice ile birleştirmek istiyoruz. Hepiniz biliyorsunuz Safranbolu'daki Turizm daha çok günü birlik. Bunu uzatmalıyız, değerlendirmeliyiz ve insanları daha çok burada tutmamız lazım. Burayı da daha güçlü şekilde Safranbolu turizmiyle yürüttüğümüz zaman eminim Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olacaktır. Buna da layıktır. Göründüğü gibi bu güzellik insanların gerçekten arzu ettiği, ihtiyaç duyduğu, bir güzellik. Tabiatın güzelliği bir arada. Burada güzellik çok nadide bulunan bir güzellik. Yani burası Türkiye'de bulunan herhangi bir ormanlardan değil burası. Türkiye'nin 9 sıcak noktası yani çok özellik arz eden doğal, bozulmamış bakir ormanlardan bir tanesi. İçinde muhteşem görsel güzellikler de var. Girintileriyle, çıkıntılarıyla, vadileriyle, akarsularıyla değişik çok zengin ağaç türlü ve hatta çok zengin kuş ve hayvan türleriyle bunu hak ediyor. Bugün burada beraber olmamızı bunun için ve beraberce sahiplenmek için istedim. Ben tekrar yıldönümünüzü kutluyorum, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" dedi.
Kahvaltının ardından bazı gazeteciler bisikletlerle Şeker Kanyonunu gezdiler.