TYD, 2023'e kadar yatak kapasitesini 1,5 milyona çıkaracak

Kuşadası'nda gerçekleştirilen "TYD Bölge Toplantısı"na katılan Türkiye Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, 2023 yılına gelir

Kuşadası'nda gerçekleştirilen "TYD Bölge Toplantısı"na katılan Türkiye Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, 2023 yılına gelirken bu tarihe kadar geçen 13 yıl içerisinde turizm sektöründe ikinci bir turizm yatırım hamlesi ile yatırımların artıracağı ve yatak kapasitesini 1 milyondan 1,5 milyona çıkaracaklarını söyledi.

TYD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, toplantı sonrası açıklamasında, "2023 yılına gelirken bu tarihe kadar geçen 13 yıl içerisinde turizm sektörü ikinci bir turizm yatırım hamlesi ile yatırımlarını artıracak. 24 milyar dolar seviyesinde yatırım yapıp önce konaklama sektöründeki 1 milyon yatak kapasitemizi yüzde elli artırarak 1,5 milyona çıkaracağız. Yoğun olan yatırım bölgemizdeki yatırımlarımızı artık durdurarak yatırım olmayan bölgemize yatırımlarımızı kaydırıyoruz. Yatırımları da çeşitlendiriyoruz. Özellikle termal tesis yatırımları, sağlık yatırımları, spor ve eğlence yatırımlarını geliştiriyoruz, marina sayılarını çoğaltıyoruz." dedi.

EGE BÖLGESİNDE İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİNE ÖNEM VERİYORUZ.

Gür, konuşmasında Ege bölgesindeki yatırımlardan da bahsederek şöyle devam etti: "Ege bölgesinde kültür turizmine, inanç turizmine önem veriyoruz. Nasıl milyonlarca müslüman hacı olmak için diğer ülkelere gidiyorsa, Hristiyan dünyasının en önemli yedi unsurundan üç tanesi Anadolu topraklarında olur da nasıl buraya milyonlarca turist gelmez. İnanç turizmi için önümüzdeki yıllarda Ege bölgesine, Kapadokya bölgesine ve Antakya bölgesine biz 10-15 milyon turistin bu maksatla geleceğini tahmin ediyoruz ve yatırımcılarımızı bu alanlara yönlendiriyoruz. Bunların hepsini göz önünde bulundurursak büyük bir yatırım portföyü bizleri bekliyor."