Turizm yatırımcıları Kuşadası'nda buluştu

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetimi, Ege ziyaretinde Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün de katıldığı genişletilmiş sektör topl

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetimi, Ege ziyaretinde Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün de katıldığı genişletilmiş sektör toplantısını gerçekleştirdi.

TYD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür'ün başkanlık yaptığı ve Pine Bay Resort tesisinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün yanı sıra Kuşadası Bölgesi ve civarında tesisleri olan yatırımcıların, işletmecilerin, marinaların, acentelerin ve diğer sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan TYD Başkanı Turgut Gür, "TYD olarak yönetim kurulu toplantılarımızı İstanbul dışına taşıdık. Bu sayede hem bölgelerimizin sorunlarını dinliyoruz hem de belediye başkanlarımız, valilerimiz ve aynı zaman da kamu otoritelerimizle görüşme yapmak sureti ile hem bilgi alışverişi yapıyoruz, hem de sorunların nasıl çözülebileceği konusunda kararlar veriyoruz. Toplantı da bu bölgeyi geliştirmekteki sorunlar neler, bunları tespit edeceğiz ve bu sorunları Ankara'ya taşıyacağız. Kamunun çözeceği sorunları kamuya aktaracağız ve takipçisi olacağız. Özel sektörün de düzeltebileceği sorunları gözden geçireceğiz akabinde yeni yatırımların ne durumda olduğunu gözden geçireceğiz." dedi.

Toplantıyı değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ise "Yatırımcıların 2023 yılına kadar Türkiye'deki yatırım programlarının tartışıldığı bir toplantı oldu. Özellikle Kuşadası için Türkiye de 2. ve 3. konutlar olarak ifade edilen Türkiye ekonomisine herhangi bir katsı olmayan ama bugüne kadar yatırımlarla işin özünde Türkiye'de çok ciddi rakamların yatırım olarak atıl olarak durduğu 2. ve 3. konutların turizme kazandırılması yönünde gerek TYD Başkanımız gerekse yönetim kurulu üyeleri ile ciddi bir fikir alışverişinde bulunduk. Bu 2. ve 3. konutların turizme kazandırılmasını Kuşadası'nda deneme konusunda fikir birliğine girdik. Belediye olarak sunacağımız rapor ve önerilerle önümüzdeki yıllar içinde turizme kazandırabilirsek çok ciddi bir yol almış olacağız." diye konuştu.

Toplantının sonunda TYD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür günün anısına Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'e plaket verdi.