Tekel işçilerinden CHP'ye: AYM'den bir karar çıkartın artık

CHP ile Anayasa Mahkemesi arasındaki ilişki, TEKEL işçilerinin de umudu oldu. 2002'den bu yana 157 kere Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çalan ve kritik davalarda is...



CHP ile Anayasa Mahkemesi arasındaki ilişki, TEKEL işçilerinin de umudu oldu.

2002'den bu yana 157 kere Anayasa Mahkemesi'nin kapısını çalan ve kritik davalarda istediği sonucu elde eden CHP'ye, "Bizim için de Anayasa Mahkemesi'nden bir karar çıkartın artık." talebi geldi.
CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu, 21 yıl aradan sonra yeni bir 'Kürt raporu' hazırlamak için bölgedeki gezilerini sürdürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç başkanlığındaki heyet, dün Diyarbakır İl Başkanlığı'nda partililere rozet taktı. Törene katılan TEKEL işçileri, Koç'a, "Anayasa Mahkemesi'nde bizim durum görüşülecek ama henüz netleşmedi. CHP olarak Anayasa Mahkemesi'nden bir karar çıkartın artık. Bu kadar mağdur olduk artık yeter." şeklinde ricada bulundu. Koç, işçilere gerekli desteği vereceklerini söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sık sık Yüce Divan uyarısı yaparak, "Anayasa Mahkemesi'ne yakın bir ev tutun. Devamlı gideceğiniz için fazla taksi parası ödemezsiniz." göndermesinde bulunuyor. Erdoğan, önceki günkü grup toplantısında buna şöyle cevap vermişti: "Bizim Anayasa Mahkemesi'nin yanında ev tutmamıza gerek yok. Bizim evimiz milletimizin içinde. CHP Genel Başkanı önce Anayasa Mahkemesi'nin bahçesine kurduğu gecekondudan bir çıksın. Haydi oraya gecekondu yaptınız, bari arsa sahibini rahat bırakın."

Zaman