Arnavutluk Türk Lisesi öğrencileri, Ceyhan'da hasret giderdi

Arnavutluk Özel Mehmet Akif Ersoy Türk Lisesi'nin 21 öğrencisi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde Arnavut asıllı Çevretepe köyündeki hemşerilerini ziyaret et

Arnavutluk Özel Mehmet Akif Ersoy Türk Lisesi'nin 21 öğrencisi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde Arnavut asıllı Çevretepe köyündeki hemşerilerini ziyaret etti.

24 günlük Arnavutluk-Türkiye'ye gezisine katılan öğrenciler, İstanbul, Kayseri, Ankara, Isparta, Denizli, Çanakkale ve Osmaniye'nin ardından Ceyhan'a geldi.

Arnavutluk'tan Ceyhan'ı ziyarete gelen öğrencileri duyan köy halkı Türk okullarında okuyan hemşerilerini köyün meydanında karşıladı. Daha sonra öğrencileri köy kahvesinin serin ortamından misafir eden köy halkı, sıcak ve soğuk içecek ikramında bulundu.

Çevretepe Köyü Muhtarı Bahri Kaya, "Arnavutluk'taki Türk okullarında eğitim gören bu öğrencilerin gelmesi bizi çok sevindirdi." dedi.

Kaya, "Osmanlı, bizim atalarımızı 1914 yılından sonra Ceyhan'a yerleştirmiş. Biz burada doğduk ve 4 kuşaktır burada yaşıyoruz. Hala Arnavutluk'taki yakınlarımızla irtibatlarımız devam ediyor. Ayrıca bu ziyaret bize çok büyük onur verdi. Arnavut öğrencilerimize bizleri unutmadıklarından dolayı minnettarız." dedi.

Arnavutluk ve Kosova'da çalışmalar yapan köy muhtarının işadamı kardeşi Hasan Hüseyin Kaya ise Arnavut öğrencilere hitaben, "Buralara kadar gelerek bizleri ziyaret ettiğinizden dolayı köylülerimiz adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Arnavutluk'taki Mehmet Akif Türk Lisesinden mezun olan ve üniversiteyi Türkiye'de okuduktan sonra mezun olduğu lisede öğretmen olarak göreve başlayan Edmond Bruçaj da amaçlarının Türk ve Arnavut kardeşliğinin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Bruçaj, "Biz Arnavutluk'ta açılan okulları şükranla anıyoruz. Ceyhan'da gördüklerimiz bizi çok sevindirdi. Bizi misafir eden köy muhtarımıza ve tüm köy halkına Arnavut Türk Lisesi adına teşekkür ediyorum. Bizler de Ceyhan'dan Arnavutluk'a geldiğinizde bizi ziyaret etmenizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Arnavutluk Mehmet Akif Türk Lisesi 12. sınıf öğrencisi Klaudio Himçi ise şunları söyledi: "Bugün Ceyhan'da hemşerilerimizle olmaktan çok mutlu oldum. Okulumdan mezun olduktan sonrada Türkiye'de mühendislik okumayı planlıyorum. 24 gündür Türkiye'deyiz. Ama en çok heyecan duyduğum yer Ceyhan oldu. Çünkü burada ülkemizde gibi hiçbir yabancılık çekmedik. Hem Türkçe hem Arnavutça konuşuyoruz. Burası gerçekten evimiz gibiydi."