Aile şirketinden ayrıldı, yola Çukurova ile devam edecek

Kazancı Holding'deki yönetim görevinden ayrılan Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz'ın özelleştirme ihalesine Çukurova Grubu ile girecek. Kazancı bu amaçla Çukurova ile ort...



Kazancı Holding'deki yönetim görevinden ayrılan Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz'ın özelleştirme ihalesine Çukurova Grubu ile girecek.

Kazancı bu amaçla Çukurova ile ortak Meka isimli bir şirket kurdu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 8 Temmuz tarihli kayıtlarına tescil ettirilen şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Kazancı olurken, yönetim kuruluna Çukurova'dan da üç kişi girdi. Meka ismi, Mehmet Kazancı ve Çukurova Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet E. Karamehmet'in isim ve soyisimlerinin baş harflerinden oluşuyor.
Aksa Jeneratör, Aksa Doğalgaz ve Kazancı Holding bünyesinde bulunan Aksa Enerji gibi şirketlerin kurulup geliştirilmesinde bulunan Mehmet Kazancı, Kazancı Holding'in yönetim kurulu başkan vekilliği görevinden ayrılmıştı. Edinilen bilgilere göre enerji alanında hızlı büyümeyi hedefleyen Meka, enerji dışındaki diğer alanlarda da önemli yatırımlar yapacak. Mehmet Kazancı, Kazancı Holding'deki hisse ortaklığının devam etmesine karşın Meka'da çalışmalarını sürdürecek.
Başkent Doğalgaz'ın 6 Ağustos'taki ihalesi için Koç Holding ve Aksa da şartname aldı. Yıllık 2,1 milyar metreküp doğalgaz satışıyla Türkiye'nin en büyük ikinci dağıtım şirketi olan Başkent Doğalgaz için yerli şirketler ile yabancılar yarışacak. 6 Ağustos'taki ihalede Koç Holding'den Aygaz, Almanya'dan EWE, Rusya'dan Novatek, Fransa'dan Gdf Suez ile yerli şirketler Limak, Akfen, Yıldızlar, Elektromed, Aksa ve Genpa şartname aldı. İSTANBUL REUTERS

Zaman