Yine pankart krizi, bu kez yer Kars

Geçtiğimiz hafta Aydın'da MHP il binasına asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren slogan içeren pankart polis zoruyla indirilmişti. Bugün de Kars Valisi, MHP'nin pankartını toplatmak istedi. MHP'liler pankartı indirmedi ama sansürledi.

Geçtiğimiz hafta Aydın'da MHP il binasına asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren slogan içeren pankart polis zoruyla indirilmişti. Bugün de Kars Valisi, MHP'nin pankartını toplatmak istedi. MHP'liler pankartı indirmedi ama sansürledi. MHP asıyor, valilik indiriyor.

Aydın'ın ardından Kars'ta da partinin il binasına astığı pankarta polis el koydu.

MHP'lileri daha da kızdıran pankart indirme talimatı da yine valilikten geldi.

MHP Kars İl Teşkilatı, Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı ve hükümetin yaptığı açılım adlarının yazılı olduğu afişi il binasına asarak "Referanduma Hayır" kampanyasını başlatmıştı. Ancak bu krize yol açtı.

MHP'lilerin ifadesine göre, İl Emniyet Müdür Vekili Cengiz Oktay Ateş, binaya gelerek, "Başbakan Erdoğan'ı küçük düşürücü nitelikte olduğu" gerekçesiyle pankartın toplatılmasını istedi.

MHP'liler direndi ve pankartı indirmemek için bir çözüm buldular. Başbakan Erdoğan'ın resminin yer aldığı bölüm toplandı, pankarttaki slogan bırakıldı.

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, pankartın valiliğin kararıyla toplatıldığını açıkladı.

Kars Valisi Ahmet Kara da, pankartta Erdoğan'ı küçük düşürücü söz bulunduğunu belirlediklerini söyledi.

Kara, "Bu pankartın hakaret içerdiğini düşündüğümüz için pankartın indirilmesi talimatını verdim. Savcılığa da suç duyurusunda bulunulacak" dedi.



CNN Türk