Tso Başkanından '24 Temmuz Gazeteciler Günü' Kutlaması

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İsmail Toksöz, "24 Temmuz Gazeteciler Günü" ile ilgili olarak basın mensuplarına kutlama mesajı geçti.

Tso Başkanından '24 Temmuz Gazeteciler Günü' Kutlaması
Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 102. yıldönümünü kutladıklarını belirtti. TSO Başkanı İsmail Toksöz, "Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız olarak kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından olan 'Basın Özgürlüğü', şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bu bağlamda değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktadır. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekan mefhumu özetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir" dedi.
Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, "Bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 'Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.