Tatili Zehir Olan Gurbetçi Kadını Şoförler Sevindirdi

Almanya'dan memleketi Adana'ya tatile gelen gurbetçi kadın, içinde 2 bin 190 Euro ve 210 TL para bulunan çantasını otobüste unuttu

Almanya'dan memleketi Adana'ya tatile gelen gurbetçi kadın, içinde 2 bin 190 Euro ve 210 TL para bulunan çantasını otobüste unuttu. Tatili zehir olan kadın, Almanya'ya dönmeden önce duyarlı otobüs şoförleri sayesinde çantasına kavuştu.
41 yıl önce Adana'dan Almanya'ya işçi olarak giden ve orada yaşayan gurbetçi Gülseren Özdal (69), memleketi Adana'ya akrabalarını ziyarete geldi. Halk otobüsü ile çarşı merkezine gitmek için yola çıkan Özdal, Adana Büyükşehir Belediyesi otobüs durağında otobüsten indi. Elinde iki çantası bulunan Özdal, bir anlık dalgınlıkla içinde kimlik, pasaport ve 2 bin 190 Euro ve 210 TL para bulunan çantasını otobüste unuttu. Bir süre sonra çantasının olmadığını fark eden Özdal, polise başvurdu.
Bu sırada otobüs şoförü İbrahim İnce, çantayı bularak kendisine teslim eden muavini Hadi Bilgiç ile birlikte çalıştığı kooperatif yönetimine giderek çantayı teslim etti. S.S 59 No'lu Kooperatifi Başkanı Niyazi Göğer, yoğun uğraşlar sonucu çantanın Gülseren Özdal'a ait olduğunu belirledi. Göğer, telefonla Gülseren Özdal'ı arayarak çantasının kendilerinde olduğunu bildirdi. Çantanın bulunmasına sevinen Özdal, sevincini gizleyemedi.
Kooperatif bünyesinde yer alan tüm şoför ve muavinlerine teşekkürlerini sunan Özdal, Almanya'dan bir daha Adana'ya geldiğinde Alman Çikolatası getireceğine dair söz verdi. 25 Haziran tarihinde Almanya'dan Adana'ya geldiğini belirten Özdal, 1 aylık izni olduğunu bu ayın 24'ünde tekrar uçakla gideceğini söyledi.
Kaybolan çantasında kimlik, pasaport, bilet ve 2 bin 190 Euro ve 210 TL bulunduğunu anlatan Özdal, şöyle konuştu: "Çantamı otobüste unutmuşum. Nerede unuttuğumun farkında değildim. Çantamı bulma umudum hep vardı. Çok geçmeden bulundu. Sağolsun durak yönetimi çok yardımcı oldu. Allah razı olsun dürüst insanlarımız hâla varmış. Onların uzun uğraşlar vererek, araştırmalar yaparak bana ulaşması çok önemli bir davranış. Çok mutlu oldum."
Parayı bulan otobüs şoförü İbrahim İnce ise, insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi.
(HÜS-AK-HO-Y)