MKEK'nın imtihanında 15 kişi girmeden kaybetti

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) Kırıkkale'de bulunan fabrikaları için açtığı işçilik sınavında 15 kişinin alınacağı elektrik-elektronik kadr

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) Kırıkkale'de bulunan fabrikaları için açtığı işçilik sınavında 15 kişinin alınacağı elektrik-elektronik kadrosunda vatandaşların sınava müracaat etmeden kaybettiği iddia edildi.

Toplam 173 kişi için açılan sınavda, 15 kişilik elektrik-elektronik kadrosuna vatandaşların giremeyeceği belirtildi. Şartnameye göre, Kırıkkale'de oturan KPSS'den 60 ve üzeri olan meslek lisesi elektrik-elektronik mezunu öğrenciler sınava tabi tutulacak. Bu şartname üzerine geçen sene Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi'nden ilk mezun olan elektrik-elektronik öğrencileri, hiç KPSS'ye giremedikleri için sınav hakkını kaybetmiş olacaklar. Şartnameye göre, KPSS'ye giren ve daha önceki yıllarda elektrik ve elektronik olarak ayrı ayrı branşlarda mezun olan öğrenciler de sınav hakkından yararlanmayacaklar.

Sınavda Mühimmat Fabrikası CNC bölümüne 15, kaynak 6, torna tesviye 30, hidrolik dinomatik 6, sıhhi tesisatçı 12, elektrik- elektronik 15, marangoz 1, kimya bölümü 28 olmak üzere Mühimmat Fabrikası toplam 113 kişiyi bu bölümlerden işe alınacak.

Silah ve Tüfek Fabrikası'nda ise CNC bölümüne 20, torna tesviye 32, metal bölümünden 8 kişi olmak üzere toplamı 60 kişi bu bölümüne personel alımı gerçekleşecek.

Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik ilk mezunlarının 2009 yılında verdiğini açıklayan Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi elektrik mezunu İbrahim Yurdakul, daha önceden mezunlarının elektrik ve elektronik diyerek iki ayrı bölümden mezun olduğunu söyledi.

2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı elektrik-elektronik mezunlarının geçtiğimiz sene KPSS olmadığı için sınava giremediğini açıklayan İbrahim Yurdakul, "MKEK'nin 15 kişi için açtığı elektrik-elektronik bölümü imtihanına kimsenin girme ihtimali görünmüyor." dedi.

Yapılan hatayı yetkililere bildirdiğini açıklayan Yurdakul, olumlu sonuç elde edemediğini belirterek, "Elektrik-elektronik bölümüne toplam 15 kişi alınacaktı. Bu hak kaybedildiği için, yeni bir düzenleme ile elektrik bölümü ve elektronik bölümünden mezun olan öğrencilere 15 kişilik kontenjan eşit şekilde dağıtılabilirdi. Başarılı olan sınavı geçerdi. Biz yetkililerden sadece bunu istiyoruz." diye konuştu.