Kocaeli'nde köylüler, tarihi köprünün korunmasını istedi

Kocaeli'nde Kutluca Köyü'nde Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi taş köprü, korunması amacıyla araç trafiğine kapatılacak. Taş köprü yanına, ula

Kocaeli'nde Kutluca Köyü'nde Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi taş köprü, korunması amacıyla araç trafiğine kapatılacak. Taş köprü yanına, ulaşımın sağlanabilmesi için yenir bir köprü yapılacak.

Kocaeli'nde Kutluca Köyü'nde bulunan Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait taş köprü, yüzyıllardır insanların ulaşımında büyük öneme sahip. Yüzyıllara meydan okurcasına ayakta duran tarihi köprü, köyde yaşayan insanların ulaşımında hala hayati bir öneme sahip bulunuyor. Kutluca Köyü sakinleri, köylerinde bulunan Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kaldığı bilinen tarihi taş köprünün korunarak, gelecek nesillere kalması amacıyla araç trafiğine kapatılmasını istemişti.

Köy sakinleri, tarihi taş köprünün korunarak, ulaşımlarını, yapılacak yeni bir köprü üzerinden yapmayı istediklerini belirterek, atalardan kalma bir tarih olan tarihi köprüyü koruyarak geleceğe bırakmak istediklerini, onun yerine hemen yanına yeni bir köprü yapılmasını istediklerini daha önce ifade etmişlerdi.

Aradan uzun zaman geçmeden tarihi korumak isteyen köy sakinlerine güzel bir yanıt geldi. Tarihi taş köprünün yanına yeni bir köprü yapılacağını belirten yetkililer tarafından halen araç ve yaya trafiğine açık olan taş köprü, yeni köprünün açılmasıyla birlikte trafiğe kapatılarak kullanılmayacak ve koruma altına alınacağı kaydedildi. Kutluca Köyü'nde Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi taş köprü, korunması amacıyla trafiğe kapatılarak yanına yeni bir köprü inşa edilecek. Yeni köprü ise 6 ay içinde yapılarak trafiğe açılacak.