İzmir Ekonomi Üniversitesi Yeni Öğretim Yılına Hazır

Eğitim öğretim hayatına 10 yıl önce başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2010 - 2011 eğitim sezonu için hazırlıklarını tamamladı

Eğitim öğretim hayatına 10 yıl önce başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2010 - 2011 eğitim sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Gelecek sezon ile ilgili olarak üniversite kampusunda bilgilendirme toplantısı düzenleyen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla uluslar arası arenada olduklarını söyledi.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte toplantı düzenleyen Rektör Sezgin, uygulama destekli eğitim anlayışıyla piyasa ekonomisi içinde gelişmiş ve mesleki yetenekleriyle rekabet edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen bir kurum olduklarını bildirdi. Avrupa Komisyonu tarafından üniversiteye verilen "Diploma eki etiketi" sayesinde öğrencilerin mezun olduktan sonra Avrupa Birliği'ne üye hiçbir ülkede denklik sorunu yaşamayacaklarının altını çizen Rektör Sezgin, Türkiye'de bu etiketi almaya hak kazanan 4 vakıf üniversitesinden birisi olduklarını söyledi.
Üniversitenin European University Association (EUA) yani Avrupa Üniversiteler Birliği'ne de üye olduğunu hatırlatan Sezgin şunları söyledi: "EUA'nın hedefini Avrupa'daki yüksek öğrenim kurumlarını farklılıkları ortadan kaldırmadan yakınlaştırmak, şeffaflaştırmak ve kalite kültürünü benimseterek Bologna Süreci'ni desteklemek olarak söyleyebilirim. İEÜ'nin üyeliği de bu amaçlara ulaşma konusunda yaptığımız çalışmalara destek oluyor. Bu çerçevede, kalite ve standartlar yönünden dış denetim istedik ve 2010 yılı itibariyle EUA "kurumsal değerlendirme" sürecini başarıyla tamamladık. Bir başka deyişle EUA, İEÜ'de takip ettiğimiz eğitim süreçlerine kalite güvencesi verdi ve Türkiye'deki 44 vakıf üniversitesi arasında EUA'nın değerlendirme sürecinden geçen ilk 4 üniversiteden birisidir."
Bu sene Elektronik Haberleşme Mühendisliği ile Sosyoloji olmak üzere iki yeni bölümün açıldığının müjdesini veren Prof. Dr. Sezgin, okulda herhangi bir yeni bölüm açılırken piyasanın istediği doğrultuda ilerlemeye gayret sarf ettiklerini söyledi. Elektronik Haberleşme Mühendisliği'nden mezun olacak öğrencinin sivil, askeri ve GSM firmalarının yanı sıra elektronik sistemlerin tasarım, üretim ve bakımı ile uğraşan tüm kuruluşlarda çalışabileceğini söyledi. Sosyoloji bölümünün ise uygulamalı sosyoloji anlayışıyla eğitim vereceğinin altını çizen Sezgin, bölümün açılış amacının özellikle Türkiye'de kamuoyu araştırma şirketlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli sosyologlar yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ise 10 yıl önce kurulan İEÜ'nin akıllardaki tüm soru işaretlerini silerek başarısını tescillendirdiğini söyledi. Üniversiteyi, İzmir'e benzeten Demirtaş, "Üniversitemizin aynı İzmir'in binlerce yıllık tarihinde olduğu gibi kozmopolit olmasını istiyoruz. Türkiye'nin 80 vilayetinden öğrencilerimize evsahipliği yapıyoruz. Türk öğrencilerin yanı sıra öğrenci değişim programları ile başka milletlerden gelen öğrencilerin sayısını arttırmak istiyoruz" dedi. Üniversite olarak girişimcileri yetiştirmek istediklerini kaydeden Demirtaş, "İş arayan değil aranan elemanı yetiştirmek istiyoruz. En son örneği dünyaca ünlü şirket olan Google'da işe başlayan öğrencimiz gibi" diye konuştu. Toplantı sonrasında Demirtaş tercih yapan öğrenci ve velileriyle sohbet etti, üniversite yönetim kadrosuyla hatıra fotoğrafı çektirdi.