Iğdır Valisi Çiçek, köylülere köprü sözü verdi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, kurum müdürleri ile Suveren köyüne yaptığı ziyarette selden dolayı köprüleri yıkılan köylülere yeni bir köprü yaptırma sözü v

Iğdır Valisi Amir Çiçek, kurum müdürleri ile Suveren köyüne yaptığı ziyarette selden dolayı köprüleri yıkılan köylülere yeni bir köprü yaptırma sözü verdi.

Iğdır şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suveren köyünde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, köy muhtarı Mehmet Akbaş'tan köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Çiçek, sorunları tek tek not aldı.

Köyün en büyük eksiğinin köprü ve yol sorunu olduğunu belirten muhtar Akbaş, "Sel suları geldiğinde köyün içindeki yollar tahrip oluyor. Köyümüzün mezarlığına giden yoldaki köprü iki yıl önce selden yıkıldı. Buraya yeni köprü yapılmasını istiyoruz. Ayrıca köyümüze gelen içme suyu yağışlardan oluşan sel suların karışmasından dolayı çamurlu akıyor. Bunun önlenmesi için set yapılması gerekiyor." dedi.

Devlet olarak her zaman köylünün ve çiftçinin yanında olduklarını belirten Çiçek, yaşanan sıkıntı ve sorunları yerinde inceledi. Çiçek, sel sularına maruz kalan dere yatağının ıslah edilerek köprü yapılması için çalışma yapılacağını belirtti.

Vali Çiçek " Suveren köyünde bazı sıkıntılar tespit ettik. Biz vatandaşımızın rahat ortamda yaşaması için varız. İlk önce köy için büyük sorun olan dere yatağını ıslah ederek buraya bir köprü yaptıralım. İçme suyundaki sıkıntıyı çözelim ve mezralardaki yol sorunlarını çözelim. Sizler de bu sorunların çözümünde bizlere yardımcı olun, köylü devlet her zaman el ele olmalıyız." şeklinde konuştu.