Galatasaray-fenerbahçe Maçından Notlar Mönchengladbach

İlk kez düzenlenen Spor Toto Dostluk Kupası'nda, Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

İlk kez düzenlenen Spor Toto Dostluk Kupası'nda, Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.
Almanya'da yapılan derbi maçı 32 bin taraftar izledi, Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçelilere oranla daha fazla olduğu gözlendi. 32. dakikada sahaya atılan meşaleler nedeniyle  Alman hakem maçı durdurarak, soyunma odasına gitti.
Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaraylı taraftarlar tribünlere 'Mahşer günü, ateşe dayanabildiğin kadar günah işle' yazılı pankart, buna karşılık Fenerbahçeli taraftarlar da 'Karşılıksız ölesiye', 'Pembe Fistan', 'Şampiyon Fenerbahçe' yazılı pankartlar astılar.
Galatasaray'da sağ aşil tendonundan rahatsızlığı bulunan Baros ile Çağlar ve Anıl Dilaver, bu maçta kadroda yer almadı. Fenerbahçe'de ise Volkan Babacan ve Mehmet Topuz maçı basın tribününden izledi.
Bu arada, maç başlamadan önce iki taraftar grubu da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attılar.
Karşılaşma öncesinde, stadın VIP salonunda, Fenerbahçe'nin Almanya'da satacağı Fenercell hattı için bir tanıtım ve imza töreni düzenlendi. Törene, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticilerden Ali Koç, Nihat Özdemir, Teknik Direktör Aykut Kocaman ve futbolculardan Alex, Kazım ve Semih katıldı.
21.07.2010 22:10:19