Fethiye'de 9 Dakikalık Tedaviye 150 Tl İsteyen Özel Hastane

Fethiye bulunan özel bir hastaneye acil olarak götürülen hastanın sosyal güvencesi ve parası olmadığı için bakılmadığı ve ihmal sonucu öldüğü iddia edildi

Fethiye bulunan özel bir hastaneye acil olarak götürülen hastanın sosyal güvencesi ve parası olmadığı için bakılmadığı ve ihmal sonucu öldüğü iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Salı günü nefes darlığı şikayetiyle Fethiye'de bulunan özel hastaneye götürülen Halim Seçil adlı yaşlı adamın burada parası ve sosyal güvencesi olmadığı için müdahale edilmemesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Halim Seçil'in ailesinin iddiasına göre yaşlı adam gece saat 03.00 gibi özel hastaneye götürüldü ancak burada parası ve sosyal güvencesi sorulduktan sonra hiçbir müdahale yapılmayarak ambulansa bindirilerek Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü ve buraya bırakıldı. Devlet hastanesine bırakıldıktan 10 dakika sonra yaşamını yitiren Halim Seçil'in yakınları eğer özel hastanede ilk müdahale yapılsaydı babalarının yaşayabileceğini söylediler. Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışan Halim Seçil'in çile dolu hayatının hastane ihmaliyle son bulmasına tepki gösteren arkadaşları ise hastane hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.

HASTANE "9 DAKİKA MÜDAHALE ETTİK"
İhmal sonucu ölüm iddiasıyla suçlanan özel hastanenin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre ise saat 02.48'de hastaneye gelen yaşlı adam burada saat 02:57'ye kadar 9 dakika boyunca tedavi edildi ve bu tedaviden doğan 150 TL ücret hastadan istenmedi. Özel hastanenin açıklamasına göre hastanenin ilgili branşta yetersiz olması nedeniyle hasta Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yine hastanenin açıklamasında yer alan bir diğer konu ise, hastanın diğer hastaneye sevkinden doğan ambulans ücretinin de kendisinden istenmediği.
Acılı aile ise babalarının ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek Kaymakamlık, Sağlık Müdürlüğü ve savcılığın konuya el atmasını istiyor.