Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, TBMM Hizmet Ödülü verilen Oğuz ailesini ziyaret etti

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hizmet Ödülü verilen iş adamı, hayırsever Nurdan, Orhan Oğuz çif

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hizmet Ödülü verilen iş adamı, hayırsever Nurdan, Orhan Oğuz çiftini ziyaret etti. Posbıyık, ödülün Oğuz çiftine verilmesinin son derece doğru bir karar olduğunu söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar ile birlikte Nurdan, Orhan Oğuz çiftine nezaket ziyaretinde bulundu. Çiftin, bugüne kadar eğitime yaptığı katkılar başta olmak üzere Ereğli ekonomisine de katkısı olduğuna dikkat çeken Halil Posbıyık, TBMM Hizmet Ödülü'nün de Oğuz çiftine verilmesinin son derece doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Orhan Oğuz, 1980 yılından bu yana Ereğli halkına hizmet verdiği yazıhanesinde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı kabul etti. Oğuz, gerçekleşen ziyaretten dolayı son derece memnun olduğunu söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyarette yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

"Oğuz ailesini tarif etmeme gerek yok. Orhan Oğuz'un, Erdemir'in kuruluş aşamalarından önce 8 bin nüfuslu Karadeniz Ereğli'de yaptığı iş adamlığı yönündeki başarısı yadsınamaz. Herkes biliyor ki iş yerleri açmak suretiyle bu memleketin insanlarına ekmek verme çabası içerisinde olduğunu. Kendisi için çok önemli olmamasına rağmen bu memleketin evlatlarının önünü açmak için elinden gelen tüm gayretleri gösterdi. Zaman zaman sosyal aktivitelerle birlikte siyasete de girdi.

Özellikle Nurdan Oğuz hanımefendi ile Ereğli Belediyesi meclis üyeliği ile birlikte çok güzel işler yaptık. Yaptığımız teknik çalışmaların yanı sıra festivallerin de lideriydi. Bugün festivallerde çok büyük başarılar sağlıyorsak, kendisinin payı çok büyüktür. Bu anlattıklarımızın dışında bizim için, ülkemiz için son derece önemli olan eğitim konusunda çok büyük bir atılımda bulundular. Yaptırdıkları okulu sadece yaptırıp isimlerini verip Milli eğitime bırakmadılar. Kendi Eğitim Kuruluşları gibi gördükleri okulun eksiklerini tamamlamakta ve daha da güzel işler yapmak için çalışmalarını sürdürmekteler. Bir de eğitim alanında gizli yaptıkları işler var. Ama onu kimse bilmez. Üniversite de eğitim gören öğrencilere burs veriyorlar. Bunu da sadece kendileri bilirler. Türkiye Büyük Millet Meclisi hizmet ödülünün de kendilerine verilmesinin de son derece hak ettiklerini düşünüyorum."

Nurdan ve Orhan Oğuz çifti, gerçekleşen ziyaretten dolayı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a ve belediye meclis üyelerini temsilen ziyarette bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar'a teşekkürlerini sundu.