CHP İl Başkanı'ndan Fiskobirlik Başkanı Bayraktar'a istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın 15 Ağustos'a kadar hükümetle yapt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın 15 Ağustos'a kadar hükümetle yaptığı görüşmelerden sonuç alamaması halinde görevinden istifa etmesini istedi.

Gezmiş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, fındık hasadına kısa bir zaman kaldığını hatırlattı.

Hasat döneminin yaklaşmasına rağmen hükümet ve Fiskobirlik tarafından fındığın fiyatı ve geleceği hakkında bir açıklamanın henüz yapılmadığına işaret eden Gezmiş, bu durumun üreticileri endişelendirdiğini savundu.

Fiskobirlik'in mevcut yönetimini de eleştiren Gezmiş, 2007 yılının Aralık ayında göreve gelen yönetim kurulunun birliğin içerisindeki durumdan kurtulması noktasında bir şey yapmadığını öne sürdü.

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın, göreve geldiği dönemde, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde AK Parti ilçe başkanlığı yaptığı için iktidarla sorunları çözeceği şeklindeki umutların karşılığında başkanlığa seçildiğini aktaran Gezmiş, "Ancak aradan geçen 2,5 yıllık zamanda verdiği umudun boşa çıktığını gördük." dedi.

Gezmiş, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın 15 Ağustos tarihine kadar hükümetle yapacağı görüşmelerden olumlu sonuç alınamadığı takdirde görevinden istifa etmesini isteyerek, "Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'a sesleniyorum. 15 Ağustos tarihine kadar ya hükümetle görüşür ve sorunları çözersiniz, ya da 15 Ağustos tarihinde görevden ayrılırsınız. Çünkü artık tahammül kalmadı. Hiçbir şey yapmadan orada oturmanıza izin vermeyiz." dedi.

Toplantıda, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Giresun Kurucu İl Başkanı Fikri Çalcalı ile Dereli İlçe Başkanı Necati Karakaya'nın da bulunduğu 10 kişilik TDH üyesi törenle CHP'ye katıldı.