Baydemir, sanayide kamyon lastiği tamir etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, esnafın sorunlarını dinlemek geldiği sanayi sitesinde tamir için gelen bir kamyonun lastiğini t

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, esnafın sorunlarını dinlemek geldiği sanayi sitesinde tamir için gelen bir kamyonun lastiğini taktı. Yeni sanayi sitesine geçilmesi için esnafa çağrıda bulunan Baydemir, ayrıca esnaf için büyük bir problem olan site duvarının yapımı için gerekli 100 bin liranın yarısını belediyenin karşılayacağını söyledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun da yer aldığı esnaf gezisi 2. Sanayi Sitesi'nden başladı. Baydemir her sitede ayrı ayrı mini toplantılar yaptı. 1. Sanayi Sitesi Başkanı Ekrem Koçer, 2. Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Aslan ve site esnafının katıldığı toplantılarda, siteyi bir boydan bir boya kapatması için 2 metre yüksekliğinde bir duvarın yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Esnaf, sitenin hemen arkasında yer alan mahalle ile demiryolundan ayrılması gerektiğini söyledi. Esnafın bir diğer şikayeti kanal sorunları ile ilgiliydi. Kanalın sık sık tıkandığını ifade eden esnaflar, altyapı çalışmalarından sonra ortaya çıkan moloz, taş, gibi atıkların toplanmamasından, asfaltın bozuk kalmasından yakındı.

Esnafın konuşmasından sonra söz alan Baydemir, öncelikle temizlik sorununu ele aldı. Temizliğin kentte büyük bir sorun olduğunu belirten Baydemir, sadece Büyükşehir olarak yılda 12 trilyon parayı temizlik için ayırdıklarını söyledi. Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir belediyelerinin de buna eklendiğinde 30 trilyona varan bir temizlik masrafı olduğunu kaydeden Baydemir, herkesin kendi kapısının önünü temiz tutması gerektiğini kaydetti.

Sanayi sitesinin artık şehir içinde kaldığını ve ihtiyaca cevap vermediğini kaydeden Baydemir, "Ergani yolu üzerinde, çevre yolu bitişiğinde bir hazine arazisi bulduk. Gelin cüzi bir fiyatla sizlere devrini sağlayalım. Buradaki dükkanlarınız yine sizde kalsın. Öncelikle bir kooperatif kuralım. Ancak bugünden çalışmaya başlarsak ancak beş yıl sonra siteye geçebilirsiniz." dedi.

Esnafın sorunlarının başında yer alan siteye duvar yapılması ile ilgili olarak da konuşan Baydemir, esnafa bir müjde de verdi. Baydemir, duvar yapımı için gerekli olan 100 bin liranın 50 bin lirasını Büyükşehir Belediyesi'nin üstleneceğini söyledi. Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu da masrafın 10 milyarlık kısmını üstlendi. Site başkanları ve esnaf geri kalan paranın da bir an önce toplanıp işe koyulacaklarını söyledi.