Başkan Demirtaş: Kaynağında ayrıştırılmayan çöpler, belediyeye büyük yük oluyor

Samsun'un İlkadım ilçesi Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kaynağında ayrıştırılmayan çöplerin toplanmasının belediyenin sırtında ağır bir yük olduğ

Samsun'un İlkadım ilçesi Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kaynağında ayrıştırılmayan çöplerin toplanmasının belediyenin sırtında ağır bir yük olduğunu söyledi.

Başkan Demirta, Rasathane Mahallesi sakinleri ve esnaflarıyla Muhtarlık önünde bir araya geldi. Toplantıya muhtar Ömer Faruk Giritli, İlkadım Belediyesi Meclis üyesi Sezai Onaran, Belediye Başkan yardımcıları, Burhan Taş, Şenol Eni, Tanju Tonbuloğlu, Ali Özmen, daire müdürleri, mahalle sakinleri ve esnafları katıldı.

Toplantıda vatandaşların sorularını alarak cevaplandıran Başkan Necattin Demirtaş, belediye çalışmaları ile ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Belediye olarak yapmaları gereken en önemli işin temizlik olduğunu kaydeden Başkan Demirtaş, çöplerin kaynağında ayrıştırılması gerektiğini söyledi.

Kaynağında ayrıştırılamayan çöpler nedeniyle toplama işinin belediyenin sırtında mali olarak büyük bir yük oluşturduğunu belirten Demirtaş, evsel atıkların kaynağında ayrıştırılması gerektiğine sık sık vurgu yaparak, vatandaşları bu konuda bilinçlendireceklerini ifade etti.

Pazarcı esnafının tezgâhını topladıktan sonra, kendi çöpünü toplamayınca pazar yerinin savaş alanına döndüğünü anlatan Demirtaş şunları söyledi: "Pazarcı esnafının tezgâhını topladıktan sonra kendi çöpünü kendisi toplayacak. Biz de belediye olarak her bir pazarcı esnafına çöp poşeti bırakacağız. Bu çalışmayla her Pazar kurulup toplandıktan sonra ortaya çıkan çirkin ve savaş alanına dönen manzaradan bir nebzede olsun kurtulmuş olacağız. Bu sayede hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf edeceğiz. Bu çirkin görüntüyü el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Burada pazarcı esnafımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Esnafımız kendi çöpünü toplamadığı takdirde belediye olarak bizim büyük zaman ve enerji kaybımız oluyor. Eğer pazarcı esnafımız kendi çöpünü toplamadığı takdirde, zabıta memurlarımız tarafından fotoğraflanıp tutanak tutularak cezai müeyyide ile karşılaşacak "

Başkan Demirtaş, mahalle toplantısının ardından çevre esnaflarının işyerlerini gezerek bol kazanç temennisinde bulundu.