Başkan Bahçeci'den Çemaş İşletmesine Ziyaret

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 1976 yılında çimento ve madencilik sektörüne alaşımlı öğütme elemanları üretimi için kurulmuş olan, 1995 yılından itibaren Işıklar Holding bünyesine katılan ve geçtiğimiz günler içerisinde halka arzı gerçekleşen ÇEMAŞ Döküm Sanayini ziyaret etti

Başkan Bahçeci'den Çemaş İşletmesine Ziyaret
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 1976 yılında çimento ve madencilik sektörüne alaşımlı öğütme elemanları üretimi için kurulmuş olan, 1995 yılından itibaren Işıklar Holding bünyesine katılan ve geçtiğimiz günler içerisinde halka arzı gerçekleşen ÇEMAŞ Döküm Sanayini ziyaret etti.
Fabrika Genel Müdürü Ömer Azak ve İnsan Kaynakları Müdürü Nedim Kılıç tarafından karşılanan Başkan Bahçeci fabrikayı gezerek, yapılan üretimler ve ihracatlar hakkında bilgiler aldı. İşçilerle de bir süre sohbet eden Başkan, fabrikaların çok zor günler yaşadığı dönemlerde bile ÇEMAŞ'ın ayakta kalmayı başarabilen güçlü bir sanayi kuruluşu olduğunu, Kırşehir ve ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını belirtti.
Fabrika Müdürü Ömer Azak, ÇEMAŞ'ın geçtiğimiz günlerde halka arz edildiğini, halka arz edildikten sonra 2011 yılından itibaren yapılacak yeni yatırımlar ile kapasitenin ve çalışan sayısının 2 katına çıkacağını, il yöneticilerinden gerekli desteği fazlası ile gördüklerini ifade etti. Bu destek sayesinde de yapacakları yatırımların Kırşehir'de olacağını söyleyen Azak,
"1970'li yıllarda kurulan fabrika Mercedes gibi önemli otomotiv firmalarına yedek parça üretiyor. Şuan kendi alanında Türkiye'de ilk on firma arasında olan ÇEMAŞ ilerleyen yıllarda ilk 5 fabrika arasına gireceğine inanıyorum" dedi.
Başkan Bahçeci, geçtiğimiz günlerde halka arz edilen ÇEMAŞ işletmesinin, kapasite ve istihdam arttırması ile bir nebze de olsa işsizliğin önleneceğini vurgulayarak, "Yapacağınız yeni yatırımlar ve kapasite artırma çalışmalarını siz fabrika yöneticilerinden duymak bizleri heyecanlandırdı. Kapasite artırımı ile çalışan sayısının artacak olması da oldukça sevindirici bir haber. Şehrimizde yapacağınız her türlü yatırım ve çalışmaların destekçisi olacağız. Firma olarak yıllardır çizgisini bozmayan ÇEMAŞ, şehrimizin ümit kapısı oldu. Bu sanayi kuruluşunun bacasının şehrimizde tütmesi, Kırşehirlilere ve bizlere güven vermektedir" ifadelerini kullandı.