Balıkesir'de Akıllara Durgunluk Veren Kuyumcu Soygunu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu gece bir kuyumcu dükkanı soyuldu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu gece bir kuyumcu dükkanı soyuldu. Olayda 2 alarm sisteminin de devreye girmemesi ve tüm alarm sistemlerinin sökülmesi profesyonel bir hızsızlık şebekesi şüphesini akıllara getirdi.
Olay Cebeci Mahallesi Sipahi Sokak'ta gece saat 03.30 sularında meydana geldi. Dükkanın ön cephesi tamamen kepenk ve demir ile kapalı olmasına rağmen hırsızlar dükkanın yan tarafında bulunan bir ayakkabı dükkanına girerek kuyumcu dükkanı ile bitişik olan duvarı yıkıp kuyumcu dükkanına ulaştılar. İş yerinde bulunan 3 kasadan birini oksijen kaynağı ile kesip içini boşaltan hırsızlar bir bilgisayarı ve alarm sisteminin tamamını ise söküp yanlarında götürdü. Zanlılar caddeki telefon hattını kestiğinden
alarmların telefonla bildirilmesini önledi. Çevredeki esnasın telefonları hala çalışmıyor. Ayrıca kameraların yönünü değiştiren hırsız ya da hırsızların kamera kayıt cihazını fark edemedikleri ve bu cihazı almadıkları öğrenildi. Kayıt cihazının servisini yapan teknik görevli cihazın hafızasının tamamen formatlanmış olduğunu ve geçmişe dair de herhangi bir görüntü olmadığını bildirdi. Cihaz incelenmek üzere jandarma kriminal laboratuarına gönderildi. Altın ve paraları dükkana girdikleri yerden çıkaran
soyguncuların alarm sistemlerinin ikisini de devre dışı bırakmış olması ve dışarda bulunan kutu ve alarm panalleri almış olması herkesi şaşırttı . Olay dükkan sahibinin dükkanını açması ile ortaya çıktı. İş yeri sahibi hemen polisi arayarak olayı bildirdi.
Polis ve jandarma olay yerine gelerek hemen bir şerit çekti ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden olay yeri inceleme için takviye istedi. Polis olayla ilgili incelemesini sürdürürken olay yerinde parmak izine rastlanmadı. Olay yerinde sadece bir tırnak bir de kıl örneği bulundu. Bulunan deliller jandarma kriminal laboratuarına gönderildi.
Olay yerine gelen Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz yaptığı açıklamada ilçeye bir MOBESE sisteminin kurulmasının gündemde olduğunu ve bu proje için belediyenin 40 bin TL ayırdığını bildirdi. Başkan Yılmaz, daha önce emniyet ile bir proje hazırladıklarını bu projenin yaklaşık 350 bin TL bir maaliyeti olduğunu maddi durumlardan dolayıda İptal edildiğini bildirdi.