Bakan Eker, Lider Çocuk Tarım Kampı'nda Çocuklarla Buluştu

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çocuklar ve tarımın ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Onları çok sağlıklı zeminlerde buluşturmamız lazım" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Doğal Yaşam Derneği işbirliğiyle bakanlığın Yenimahalle'deki tesislerinde düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı'na katıldı. Çocuklar tarafından karşılanan ve etkinliği onlarla birlikte oturarak takip eden Eker, çocukların gösterisini de beğeniyle izledi. Eker, bakanlığı dönemindeki en anlamlı etkinliklerden birine katıldığını belirterek, şehirlerde yaşayan hem büyükler hem de çocukların tabiattan koptuklarını söyledi. "Çocuklar ve tarım bizim
geleceğimiz, onları çok sağlıklı zeminlerde buluşturmamız lazım" diyen Eker, tabiattan uzaklaşmanın aslında insanın kendinden uzaklaşması olduğunu, bunun da insanın kendine yabancılaşmayı getirdiğini söyledi. Bakan Eker, "Tabiatta yaşayan canlıların uyumunu görürüz, hem toleransı, sevgiyi öğreniriz. Birbirinize daha sıcak, samimi, dostane bir işbirliğini bir anlamda tabiattan öğreniriz. İnsanlar şehirlerde tabiattan gittikçe uzaklaşıyor" dedi.
Tarımın gıdalarımızın ve beslenmemizin kaynağını teşkil ettiğini dile getiren Eker, yediğimiz ve içtiğimiz her şeyin kaynağının tarım olduğunu söyledi. Eker, "Bunların nasıl üretildiğini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle gıda ile ilgili bilgiler, tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün bu bilgileri çocukların gezerek öğrendiği bir kamp düşündük. Tarım Bakanlığı olarak sivil toplum kuruluşları ile kamp faaliyetlerini düzenledik. Bilgece tabiattaki olayları bizlere anlattılar. İnsan ile tabiat arasındaki çok da
iyi olmayan ilişkileri ama içine umut da katarak anlattılar. Bu sene 3 dönem düşündük. Her dönem 25 çocuk alıyoruz. Böylece Ankara'da şehirde yaşayan, tabiatla çok da rahat ilişki içerisinde olma imkanı olmayan çocuklarımız tarım, tabiat hakkında daha çok bilgi edinerek, gıda, sağlıklı beslenme ile ilgili, ALO 174 hattının çalışmasıyla ilgili ve tarımla ilgili birçok konuda bu arada bilgi sahibi oldular" diye konuştu.
Etkinliği daha çok öğrencinin yararlanabileceği bir etkinliğe dönüştürmek istediklerini ve özel sektör kuruluşlarının katkılarıyla şehirde yaşayan çocukları bilgisayar karşısından kaldırıp doğayla bir araya getirmek istediklerini belirten Bakan Eker, bu etkinliğe katılamayan çocuklar için de 35 bin kitap hazırlandığını söyledi. Eker, kamplara katılan çocuk sayısını ve kamp sayısını arttıracaklarını sözlerine ekledi.
(AUÖ-CC-Y)