Adana-Hessen dostluk köprüsü Almanya'dan ses getirdi

Kardeş bölge uygulaması kapsamında 24 kişilik heyetle Adana'da gelen Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Jorg-Uwe Hahn, gö

Kardeş bölge uygulaması kapsamında 24 kişilik heyetle Adana'da gelen Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Jorg-Uwe Hahn, gördükleri ilgi ve dostluğu hazırladıkları basın bülteni ile tüm dünyaya duyurdular.

Aralarında Adalet Bakanlığı Müsteşarı Nicola Beer ve Türk kökenli milletvekilleri İsmail Tipi, Mürvet Öztürk ve 5 Hessen Eyalet Meclisi üyesi ile Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin'in de yeraldığı Hessen Başbakan Yardımcısı Hahn başkanlığındaki 24 kişilik heyet, Vali İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etmişlerdi.

Adana'daki temaslardan sonra Almanya'ya dönen heyet, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Jorg-Uwe Hahn imzasıyla hazırladıkları basın bülteninde Adana'daki ilgi ve dostluğu ifade ettiler.

Özellikle Park Zirve Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonda arka plandaki "Adana-Hessen Dostluk Köprüsü" kompozisyonu bulunan devasa afişten çok etkilendiklerini dile getiren heyet, web sayfalarında da kullandıkları basın bülteninde şu görüşlere yer verdiler; "Adana'da yürekten ağırlanmamız bizi çok etkiledi. Özellikle devasa afiş çok hoşumuza gitti. Vali İlhan Atış ile Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın eyaletimizle ilgili çok iyi bilgilere sahip olmaları, hatta Farnkfurt'taki futbol takımımızın kadrosunu dahi bilmeleri bizi kendilerine hayran bıraktı. Ayrıca, Adana; tarihi, coğrafi ve ekonomik konumuyla denizden-dağlara kadar muhteşem bir tanıtımla bize anlatıldı. Sayın Atış ve sayın Aldırmaz'la yaptığımız özel görüşmelerde, Hessen ile Adana'nın çeşitli alanlarda yapabileceği ortak çalışmaları gördük. Çukurova Üniversitesi ile çok olumlu görüşmelerde bulunduk. Adana'daki görüşmelerimizde havaalanı, çevreyi koruma ve alternatif enerji konuları ön plana çıktı. Adana'da bulunduğumuz her dakikada ziyaretimizden ne kadar memnun olduklarını ve bizi ne kadar yürektek ağırladıklarını sürekli hissettirdiler".

CEYHUN: BU GÖRÜŞLER ÇOK ÖNEMLİ

Eski Avrupa Parlamentosu milletvekili ve Adana Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Merkezi Danışmanı Ozan Ceyhun, Adana'daki temaslarla ilgili Bakan Hahn imzasıyla hazırlanan basın bülteni içeriğinin, işbirliğinin devamı ve geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ceyhun, "Temaslarda Alman heyetinde iz bırakmamız önümüzdeki dönemde Adana için önemli bir kazanç olacağı görülecektir" şeklinde konuştu.